Новият режим на водата в Перник не е трйно решение

...
Новият режим на водата в Перник не е трйно решение
Коментари Харесай

БСП: Дядо Коледа няма да помогне на Перник

Новият режим на водата в Перник не е трйно решение и Дядо Коледа няма да избави пострадалите перничани. Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и член на Изпълнителното бюро на партията Манол Генов в изявление за Агенция „ Фокус “ във връзка проблемите с водата.

Народният представител от Българска социалистическа партия съобщи, че решението за нов воден режим в Перник е краткотрайно. Според него Дядо Коледа няма да избави и покрилите се от отговорност министри и специалисти. „ Премиерът се сниши, сходно апела на един някогашен държавен началник, в очакване всичко да се размине. Нямаме отговор на въпроса: „ Къде беше страната и кой държи уговорките ѝ да упражнява непрестанен надзор и да глоби в сходни обстановки? Алибито, че са отклонявани води само в спешен режим, е опрощение за в детската градина “, съобщи Манол Генов.

По думите му министър председателят безусловно е напъхал в джобовете на един шеф на ВиК и на един регионален шеф оставките им и е въздъхнал, че всичко е решено, само че това не е по този начин. „ Продължаваме да чакаме кой ще понесе отговорността за това по какъв начин сякаш никой не е видял, чул и схванал, че се отклоняват пъти повече води от допустимите по закон в спешни проблеми? И това в продължение на месеци. Същите тези месеци, за които персонално министърът на околната среда и водите се е заричал, освен това в писмена форма, че отклоняването на води е в границите на регулярното. Даже в края на годината размерът на язовир „ Студена “ ще бъде изцяло възобновен. Ама не стана по този начин “, разяснява още Манол Генов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР