Новият ръководител на отбора на Ферари Фредерик Васьор коментира спекулациите,

...
Новият ръководител на отбора на Ферари Фредерик Васьор коментира спекулациите,
Коментари Харесай

Васьор за 30-те коня повече на Ферари: Шега!

Новият началник на тима на Ферари Фредерик Васьор разяснява спекулациите, че водачите на Скудерията Шарл Леклер и Карлос Сайнц ще разполагат с 30 конски сили повече в своите мотори за сезон 2023 във Формула 1.
 Ферари с 30 конски сили повече през 2023? Ферари с 30 конски сили повече през 2023?
„ Относно мотора, не знам от къде взимате тези числа, само че те са смешка “, сподели Васьор пред медиите по време на своето първо изявление като началник на „ Черните кончета “.
 Фред Васьор: Няма да имаме водач №1 Фред Васьор: Няма да имаме водач №1
През предходната година моторът бе един от проблематичните съставни елементи за Ферари, като отборът записва общо девет отпадания поради механически повреди, в това число и двойното такова в Азербайджан. Заради тези проблеми във втората половина на сезона Леклер и Сайнц разполагаха с по-малко мощ, защото техните елементи бяха употребявани в по-занижени работни режими, с цел да се избегнат повредите.

Надеждите на Ферари са с усъвършенстваната надеждност да се стигне и до потреблението на повече мощ, защото по различен метод няма по какъв начин да бъде усъвършенствано представянето на моторите във Формула 1 до края на 2025 година. Това е по този начин защото от началото на сезон 2022 спецификациите на задвижващите системи бяха замразени, като единствени позволени промени са тези, които се вършат за възстановяване на надеждността на елемента.
 Васьор няма да трансформира стратегическия екип на Ферари Васьор няма да трансформира стратегическия екип на Ферари
„ Направихме крачки напред с надеждността на мотора. Аз мисля, че представянето му предходната година не беше проблем, единствено надеждността. За в този момент нещата наподобяват добре, само че на пистата всичко е друго. Мисля, че част от проблемите не бяха поради работата на Ферари, а поради подскачането и вибрациите на новите коли. Картинката ще стане по-ясна в Бахрейн “, сподели още Васьор.

Снимки: Gettyimages | Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР