Новият ръководител на Федералната авиационна администрация (FAA) на САЩ Стивън

...
Новият ръководител на Федералната авиационна администрация (FAA) на САЩ Стивън
Коментари Харесай

Aвиационната администрация на САЩ: Boeing 737 MAX няма да лети, докато това не е безопасно

Новият началник на Федералната авиационна администрация (FAA) на Съединени американски щати Стивън Диксън съобщи в понеделник, че самолетите от модела Boeing 737 MAX няма да летят, до момента в който той не е " изцяло сигурен ", че това е безвредно.

Диксън също по този начин уточни, че няма период, в който FAA да върне в употреба наложително приземените самолети на " Боинг " от този модел.

В същото време американският самолетостроителен колос се пробва да даде на самолетните компании и на вложителите по-конкретна дата, която те да имат поради за връщането на самолетите 737 MAX в употреба.

" Боинг " не съумя да получи нови поръчки за машини 737 MAX през май и юни тази година и заяви за заделени 4,9 милиарда $ за санкции през второто тримесечие, поради " спирания, свързани с приземяването на 737 MAX и обвързваните с това забавяне доставки " след двете смъртоносни произшествия с този модел аероплан в границите на по-малко от пет месеца.

Самолетите 737 MAX на Boeing бяха приземени по целия свят след злополуката на полет 302 на Етиопските авиолинии през март, при която починаха всичките 157 на борда. Този гибелен случай стана единствено пет месеца, откакто през предишния октомври различен Boeing 737 Max 8 на компанията Lion Ai се схваща покрай Индонезия, при което починаха всичките 189 души на борда.

На Нюйоркската фондова борса в понеделник акциите на Boeing се намаляват с 1,1%, откакто през последните шест месеца те поевтиняха с близо 19%. /БНР

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР