Новият процесор на Intel се очаква в началото на 2019

...
Новият процесор на Intel се очаква в началото на 2019
Коментари Харесай

48-ядрен Cascade Lake-AP ще подсили изкуствения интелект

Новият процесор на Intel се чака при започване на 2019 година

Нов CPU на Intel включва 48 ядра и 12-канален контролер на паметта

Intel повдигна завесата пред нов процесор с 48 ядра, предопределен за потребление в системи за изкуствен интелект. Чипът е от потомство Cascade Lake-AP, само че към този момент липсват детайлности за техническите му характерности.

Процесорът е част от фамилията Xeon Scalable – това са CPU-та, проектирани за изкуствен интелект, IaaS (инфраструктура като услуга) системи и други ресурсоемки приложения. Поколението Cascade Lake ще включва и потребителски процесори, само че те ще бъдат оповестени при започване на 2019 година

Новият CPU имат многочипова конструкция, 48 ядра и 12-канален контролер на паметта. Intel твърди, че процесорът е показал 3,4 пъти по-голяма продуктивност в теста Linpack и 1,3 пъти в теста Stream Triad от AMD Epyc 7601.
още по тематиката
Но Intel възнамерява да пусне 48-ядрения чип чак при започване на 2019 година, до момента в който AMD ще има по същото време 64-ядрен CPU Epyc от потомство Rome, създаден по 7-нанометров софтуерен развой.

Освен процесори Cascade Lake-AP на хоризонта се задават и CPU Xeon E-2100 за работни станции от начално равнище. Те бяха оповестени по-рано тази година, само че в този момент към този момент са налични за поръчки от Intel.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР