Новият проект за Закон за социалните услуги предвижда да се

...
Новият проект за Закон за социалните услуги предвижда да се
Коментари Харесай

Бисер Петков: Нов закон за социалните услуги ще промени тяхното планиране

Новият план за Закон за обществените услуги планува да се промени процесът на обмисляне на обществените услуги и това да се прави на национално равнище. Сега главната роля е на общините, които в своите общински тактики залагат развиването на тези обществени услуги, само че картината на национално равнище не е толкоз ясна. Това съобщи в Ямбол министърът на обществената политика Бисер Петков.

По-доброто обмисляне ще обезпечи по-добра досегаемост на обществените услуги, а също и крачка към децентрализацията им. В законопроекта е планувано основаването на нова институция - Агенция за качеството на обществените услуги, която да лицензира доставчиците на обществени услуги и създава стандартите за това, добави Бисер Петков.

" Комплексът за обществени услуги в Ямбол е един доста добър образец, който посредством закона за обществените услуги ще се опитаме да подтикваме, тъй като в законопроекта се регламентира и метода за предлагането на обществените услуги като комплекс, което към този момент е осъществено в община Ямбол. Това е един добър образец, който е регламентиран ясно в Закона за обществени услуги и ще насърчи неговото развиване в други общини ", разясни общественият министър.

Министър Петков бе на посещаване в Комплекса за обществени услуги за деца и възрастни (КСУДВ), в който действат център за социална поддръжка, дневен център за деца с увреждания, център за обществена рехабилитация и интеграция и център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР