Новият проект за издигане на по-сериозна ограда пред Белия дом

...
Новият проект за издигане на по-сериозна ограда пред Белия дом
Коментари Харесай

Започна същинската подмяна на оградата на Белия дом

Новият план за издигане на по-сериозна ограда пред Белия дом стартира с слагане на по-плътно краткотрайно оборудване на " Пенсилвания авеню ". Зад нея ще стартира демонтажът на сегашната железна ограда, а по-късно ще бъде инсталирана нова, по-висока, съобщи БГНЕС.
" Проект за замяна на оградата на Белия дом ", написа на осведомителното табло на краткотрайната ограда. На нея са изписани лозунги като " Защитава дома на народа ", " Запазва американската история ", които се редуват със остарели фотоси на президентската резиденция от разнообразни години, ситуирани по цялата височина на оградата.
Туристите са сюрпризирани от протичащото се, само че все пак се снимат на фона на оградата, макар че в този момент гледката към Белият дом е отчасти закрита.
Още през 2014 година Сикрет сървис, която дава отговор за отбраната на президента на Съединени американски щати, стартира работа по плана за новата ограда. Задачата беше, от една страна, да се резервира образът на Белия дом за жителите, от друга, да се увеличи равнището на сигурност поради многократните произшествия, при които хора успяваха да се изкачат над оградата и да се окажат на територията на резиденцията на американския президент.
Проектът планува оградата да бъде два пъти по-висока: от два метра ще нарасне до четири. Съдейки по изображенията на бъдещата ограда, тя ще бъде почти същата на външен тип като в този момент, единствено по-висока. В допълнение, стълбовете ѝ ще бъдат по-широки. В същото време в оградата ще бъде построена система за разкриване на навлизане, както и ще бъде приложена " технология за битка с катеренето ", съгласно американските управляващи.
Работата ще се прави поетапно, като се стартира от правата на " Пенсилвания авеню ". Подмяната ще приключи през 2021 година, а част от сегашната ограда ще отиде в музея за администрацията за ръководство на парковете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР