Новият проект на Борисовската конституция предвижда при евентуалното му приемане,

...
Новият проект на Борисовската конституция предвижда при евентуалното му приемане,
Коментари Харесай

Най-новата конституция: Велики народни референдуми вместо ВНС и все така безконтролен главен прокурор

Новият план на " Борисовската конституция " планува при възможното му приемане, идващите напълно нови конституции да се одобряват не от Велико национално заседание, а от референдум. В същото време концепцията за законодателната самодейност на прокуратурата е отпаднала.

Всъщност разликите сред първия и втория законопроект са малко. Запазва се предлагането на премиера Бойко Борисов депутатите да бъдат понижени от 240 на 120, както и разделянето на Висшия правосъден съвет на " Съдебен съвет на съдиите " и " Съдебен съвет на прокурорите ", без значение от глупостта на структурата прокурорският съвет да се назовава " правосъден ".

Само малко ще я подредим

бе оповестен на 17 август, три дни след анонса на премира, че вместо желаната от митингите оставка ще прави " рестарт " на страната с нова конституция. Почти няма влиятелен правист, който да не разкритикува така наречен " Борисовска конституция " като ненужна, калпава и даже нездравословна. По всеобщо мнение тя се предлага като оправдание за запазване на ръководещите.

Участващата във властта партия Вътрешна македонска революционна организация обаче отхвърли да поддържа " Борисовската конституция ", в случай че в нея не бъдат включени и нейните лични оферти. Така след двудневни договаряния ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация стъкмиха най-, който бе импортиран в Народното събрание благодарение на партия " Воля ", която обезпечи недостигащите подписи час откакто държавното управление утвърди
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР