Новият проект на благотворителния фонд на Сергей Полунин ще представи

...
Новият проект на благотворителния фонд на Сергей Полунин ще представи
Коментари Харесай

Сергей Полунин представя балета Червената шапчица

Новият план на благотворителния фонд на Сергей Полунин ще показа в навечерието на 2020 година фамилния балет " Червената шапчица ". Световната премиера е на 29 и 30 декември в московската концертна зала " Зарядье ". Сергей Полунин е събрал впечатляващ интернационален състав. Автор на музиката е младият композитор Кирил Рихтер. На конференция във връзка премиерата той призна, че се е въодушевил от личните си съчинения, които е написал на 10-12 години. " По това време доста обичах средновековната музика и ранния Ренесанс. Народната музика е най-искрената и простичка - като приказката. " Хореографът на балета Рос Фреди Рей от Англия описа: " Винаги са ме вдъхновявали братя Грим, в това число и " Червената шапчица ". Реших да обединя два разновидността, с цел да се получи нещо забавно. " В ролята на вълка е зает Йохан Коборг от Дания.

Лаура Фернандес от Швейцария, която ще забележим в облика на Червената шапчица, означи: " Моята героиня е неуверена в своите усеща и не знае кого да избере, само че в края на краищата избира вълка. " Лаура е лауреат на доста интернационалните балетни състезания. След завършването на балетната академия " Ваганова " е призната в трупата на Мариинския спектакъл. " За да вземам участие в плана на Сергей Полунин, напуснах трупата, в която играех от 2016 година, и за мен беше същинско знамение. Това бяха най-хубавите години в моя живот ", показа за ДУМА Лаура. Тя описа, че се впуска в ново странствуване с доста провокации и с неспокойствие чака взаимната работа със Сергей Полунин и Йохан Коборг в " Червената шапчица ".

Сергей Полунин разказа по какъв начин е зародила концепцията за този план. " Генералният шеф на концертната зала " Зарядье " Олга Жукова ме попита дали мога да направя нещо за децата и по този начин стартира всичко. За мен е доста значимо да се потопя в детството и да сътворя вълшебно прекарване за малчуганите. " Червената шапчица " е фамилен балет - както за децата, по този начин и за възрастните. В него извършвам ролята на Дървосекача. "

Сергей Полунин е министър председател солист в Лондонския кралски балет (2007-2012), от 2012 до 2016 година работи в Московския музикален спектакъл " Станиславски и Немирович-Данченко ". Канен е за солист на Баварския балетен спектакъл (2016-2019). На 12 август т.г. е назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността ректор на Хореографската академия в Севастопол. Роден е в Херсон, Украйна, а през 2018-а получава съветско поданство. Известен е и с многочислените татуировки по тялото и ръцете си, а на гърдите му е изобразен портрет на президента Путин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР