Новият продукт на компанията DJI струва 500 долараRoboMaster S1 прилича

...
Новият продукт на компанията DJI струва 500 долараRoboMaster S1 прилича
Коментари Харесай

Робот във вид на танк стимулира програмирането

Новият артикул на компанията DJI коства 500 $

RoboMaster S1 наподобява на военен робот, само че е планиран за задачите на образованието (снимка: DJI)

Роботите наподобява са новото предизвикателство за DJI, най-големия производител на дронове в света. RoboMaster S1, който наподобява на военен робот, в действителност е първата стъпка на китайската компания в света на образованието, за което подсказва и името на машинката – S1 идва Step 1 (Стъпка 1).

Основателят и основен изпълнителен шеф на DJI – Франк Уан е изучавал роботика в учебно заведение, което изяснява за какво през последните години компанията организира серия от роботизирани борби под знамето на RoboMasters в Китай.

Новото устройство се доставя в 46 разнообразни елементи за сглобяване и изисква образование за програмиране, с цел да бъде усвоен цялостният му капацитет. S1 е ориентиран към децата на възраст от 14 години и в действителност е много впечатляващ дребен робот. Той има четири колела и е кадърен да развие скорост до 13 км на час.

На върха му е инсталирана управляема танкова кула за изстрелване на безвредни гел топки. Предвиден е също инфрачервен револвер за водене на борби, които не включват физическа пукотевица.

На борда на робота има 31 датчика, шест от които са предопределени за вписване на попадения по време на борби. Вградената камера разрешава на потребителите да ръководят робота в режим FPV посредством особено приложение, а системата за машинно зрение оказва помощ на устройството да открива трудности и да получава сигнали от други S1 роботи.

S1 е ориентиран към децата на възраст от 14 години (снимка: DJI)

Вградени са и половин дузина смарт функционалности, в това число Follow Mode (така че други S1 да се движат зад робота), поддръжка на различаване на жестове, разкриване на различен S1, звуци, следване на линия и образните маркери за навигация. В допълнение, потребителите могат да управляват робота ръчно посредством приложение.

Хардуерното устройство не е предопределено за дълбоки модификации, за разлика от доста други аналози на RoboMasters, само че съществуването на шест PWM врата на задния панел значи, че по-напредналите консуматори могат да свържат съоръжение от „ трети страни ” към техния робот.

Поддръжката на езиците Scratch 3.0 и Python разрешава програмиране на функционалности като отвръщане на огън, като кулата се завърта автоматизирано в посоката, от която е осъществена офанзива.

Роботът към този момент се продава на пазара на цена от 499 $. Следващия месец се чака компанията за достави и комплекта PlayMore Kit, който включва спомагателна батерия, контролер и доста повече гел топки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР