Новият продукт на Huami се очаква на пазара до една

Новият продукт на Huami се очаква на пазара до една ...

Прозрачна N95 маска се дезинфекцира сама.


Новият продукт на Huami се очаква на пазара до една година

Прозрачната маска на Huami използва ултравиолетова светлина за дезинфекция
(илюстрация: Huami)

Huami, производителят на носима електроника за Xiaomi, разработва прозрачна защитна маска. Особеност на продукта е използването на ултравиолетова светлина за дезинфекция на вградените дихателни филтри.

Свързана към контакта чрез USB кабел, маската може да се дезинфекцира самостоятелно в рамките на 10 минути. Дезинфекцира се само вътрешността на маската. След употреба собственикът ще трябва да я почисти и отвън.
още по темата
Новата маска се нарича Aeri и според компанията не отстъпва на респираторите N95 по отношение на ефективност (предпазва от вдишване на частици с големина 0,3 микрона и повече) – поне на хартия, защото в момента разработката е на етап концепция.

Но ако идеята стане реалност, Aeri може значително да увеличи времето, необходимо за използване на една и съща маска. Всеки филтър за маска Aeri е проектиран за употреба в продължение на един месец и половина, а това е значително по-дълго от времето, което конвенционалните медицински маски и респиратори N95 могат да осигурят.

Маската Aeri има модулен дизайн, който позволява да бъде оборудвана с допълнителни прибори – например, компактен вентилатор за по-удобно дишане. Huami е направила маската прозрачна поне по една причина – системите за разпознаване на лица да могат да идентифицират човека, който я носи.

Според представител на компанията, цитиран от TechCrunch, е важно също хората да виждат лицето на събеседника си, така че да се чувстват по-комфортно. Това е още една причина маската да е прозрачна.

Huami все още не е обявила цената на Aeri. Обикновено на компанията са необходими около 6-12 месеца, за да създаде нов продукт на носимата електроника – от идеята до пускането на пазара.

Източник: technews.bg