Новият президент на Украйна Володимир Зеленски издаде указ, с който

...
Новият президент на Украйна Володимир Зеленски издаде указ, с който
Коментари Харесай

Зеленски насрочи за 21 юли предсрочни избори в Украйна

Новият президент на Украйна Володимир Зеленски издаде декрет, с който публично разпусна Народното събрание и насрочи предварителни парламентарни избори за 21 юли.

В указа, оповестен в уеб страницата на президентството, се отбелязва, че една от аргументите за това решение е отсъствието в Народното събрание на ръководеща коалиция в продължение на над 30 дни, както е упоменато в конституцията на страната.

Вчера, броени минути откакто встъпи в служба, Зеленски изненадващо разгласи, че разпуска Народното събрание, в който доминират съдружници на досегашния държавен глава Петро Порошенко.

Тази заран Зеленски се срещна с политически водачи в Народното събрание, с цел да разиска с тях разпускането на Народното събрание и идващите политически ходове. Почти всички парламентарни групи са се съгласили с разпускането на Радата и с изключителните избори.

" Ние считаме, че това ще бъде значима крачка към възобновяване на Народното събрание и попълването му с нови прогресивни лица, които имат предпочитание и опция да работят за Украйна ", сподели новоизбраният президент.

По-рано Кремъл предизвести Володимир Зеленски, който прикани Съединени американски щати да наложат нови стопански наказания на Русия , че това няма да помогне за намиране на решение на войната в Източна Украйна, предадоха Франс прес и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Подобни изказвания няма да оказват помощ на Украйна да позволи казуса в югоизточните региони, съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, имайки поради сепаратистките украински райони. Войната в Източна Украйна лиши живота на близо 13 000 души от започването си през 2014 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР