Новият президент на Украйна Владимир Зеленски заяви в четвъртък, че

...
Новият президент на Украйна Владимир Зеленски заяви в четвъртък, че
Коментари Харесай

Зеленски: Първите дни на поста са „малко шокиращи“

Новият президент на Украйна Владимир Зеленски съобщи в четвъртък, че първите му няколко дни след встъпването си в служба са " малко шокиращи ", имайки поради провокациите.
Говорейки в коридорите на интернационален панаир на книгата в столицата Киев, Зеленски сподели пред AФП, че " е малко шокиращо, има доста работа. "
Той също по този начин сподели, че желае да се реалокира от сегашните президентски офиси, ситуирани в тромава постройка от руската ера в центъра на Киев.
" Не ми харесва атмосферата, постройката ", сподели шестият украински президент, 41-годишен комедиант без предходен политически опит, съобщи БГНЕС.
" Така че ще помислим какво да създадем по въпроса ", добави той, отбелязвайки, че сходен ход ще докара до доста компликации.
Зеленски беседва с кореспондент на Франс прес до момента в който купува няколко книги за децата си на ревюто на книги.
Той завоюва безапелационна победа предишния месец с обещания за рестартиране на политическата система и унищожаване на въздействието на мощни олигарси.
Но някои от първите кадрови решения на Зеленски накараха хората да се учудят и провокираха боязън, че новият в политиката държавен глава може би е длъжен на магната Игор Коломойски, макар че президентът неведнъж отхвърли това..
Спорният олигарх има телевизионния канал, който излъчва комедийните излъчвания на Зеленски. 56-годишният Коломойски се върна в Украйна предходната седмица след съвсем две години самоналожено заточение в Швейцария и Израел.
Зеленски е описал себе си като " елементарен човек, пристигнал да разбие системата ".
В понеделник той постави клетва като президент, а на идващия ден разгласи предварителни парламентарни избори за 21 юли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР