Новият президент на Украйна ще продължи външната политика на предишния

...
Новият президент на Украйна ще продължи външната политика на предишния
Коментари Харесай

Зеленски върви по стъпките на Порошенко за НАТО и ЕС

Новият президент на Украйна ще продължи външната политика на предходния държавен глава Петро Порошенко за влизане на страната в НАТО и Европейския съюз, съобщи " Спутник ", цитирайки Святослав Юраш - член на екипа на Володимир Зеленски.

По време на цялата предизборна акция непрекъснато повтаряхме, че няма да се откажем от курса към Евроатлантическия съюз и ще го поддържаме във всяко отношение, уточни той.

По думи на Юраш това не е изненадващо решение, което излиза наяве едвам в този момент, а е бил ясно изразен по време на акцията проект.

Към момента екипът на Зеленски се приготвя интензивно за външната политика през първите 100 дни от ръководството, разяснява още Юраш.

През февруари Порошенко постанови закон за конституционни промени, който е насочен точно към политиката на страната за влизане в НАТО и Европейски Съюз.

Украинските управляващи са в развой на реформиране на въоръжените си сили, с цел да ги пригоди към условията на НАТО. Очакванията на Киев са, че това ще се случи до 2020 година

Еврокомисарят по разширението Йоханес Хан обаче съобщи, че счита за " нереално " Украйна да влезе скоро в Европейски Съюз.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР