Новият президент на Световната банка (СБ) Дейвид Малпас потвърди днес,

...
Новият президент на Световната банка (СБ) Дейвид Малпас потвърди днес,
Коментари Харесай

Новият президент на Световната банка иска конструктивни отношения с Китай

Новият президент на Световната банка (СБ) Дейвид Малпас удостовери през днешния ден, че би желал да откри " градивни връзки " с Китай, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Той изрази вяра, че азиатската страна би могла да показа опита си в региона на намаляването на бедността.

" Бързам да основа градивни връзки с Китай ", сподели той на конференция, като акцентира, че се срещнал с президента Си Цзинпин и с " някои министри " през февруари. Малпас уточни, че Китай " е постигнал прочут прогрес в намаляването на крайната беднотия ".

Пекин " има уроци, които да показа " с останалите страни членки на Световната банка, откакто е съумял да извади " 850 милиона души от крайната беднотия " през последните 10 години, акцентира Малпас.

Новият президент на институцията също така приветства обстоятелството, че Китай има все по-засилваща се роля като донор на фонда на СБ, който отпуска заеми на най-бедните страни. Той още веднъж съобщи, че Китай ще взима по-малко заеми от СБ.

След като публично пое поста си във вторник, Малпас акцентира, че СБ би трябвало на първо място да се концентрира върху качеството на плановете, подобаващи за финансиране.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР