Новият президент на Македония Стево Пендаровски изпрати предупреждение към Европейския

...
Новият президент на Македония Стево Пендаровски изпрати предупреждение към Европейския
Коментари Харесай

Македонският президент заплаши ЕС

Новият президент на Македония Стево Пендаровски изпрати предизвестие към Европейския съюз, че в случай че не утвърди дата за началото на договарянията за участието на страната, може да се стигне до повтаряне на сюжета с мигрантската рецесия, отбелязва електронното издание на близкия до кръговете на опозицията скопски вестник "Вечер ". Статията, основана на изявление на президента на югозападната ни съседка за американското издание The Wall Street Journal, е оповестена под заглавие "Пендаровски стартира мандата си със опасност към Европейски Съюз ".

В изявлението той акцентира, че през 2016 година управляващите в Скопие са предотвратили огромна неточност, само че в същото време загатва за опцията за наново отваряне на границата с Гърция. "Не желая това да звучи като закана, само че в случай че през юни водачите на Европейски Съюз блокират стартирането на договаряния с претенденти за участие като Македония, ще се отприщи нова мигрантска рецесия ", предизвести Пендаровски, представен от организация "Фокус ".

С смяната на името, Македония е в очакване на установяване на дата през юни за започване на договаряния. Изявлението на Пендаровски провокира поредност от реакции на познавачи на политическата обстановка в страната, които наподобява са наранени от решението на новия президент да изпрати закана към Европейски Съюз. "Мрачно предизвестие за нова мигрантска рецесия на Балканите " насочи английският политически анализатор Джеймс Кер Линдзи, който нормално е един от по-силните поддръжници на държавното управление на СДСМ. В обществената мрежа "Туитър " той споделя връзка с изявлението на Пендаровски, от която се вижда заключението на американското издание: "ЕС рискува нова мигрантска вълна и главоболия в региона на сигурността, в случай че обърне тил на балканските страни, които желаят да се причислят към Блока ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР