Новият президент на Македония Стево Пендаровски изпрати предупреждение към Европейския

...
Новият президент на Македония Стево Пендаровски изпрати предупреждение към Европейския
Коментари Харесай

Пендаровски започна мандата си със заплаха към ЕС

Новият президент на Македония Стево Пендаровски изпрати предизвестие към Европейския съюз, че в случай че не утвърди дата за началото на договарянията за участието на страната, може да се стигне до повтаряне на сюжета с мигрантската рецесия, отбелязва електронното издание на близкия до кръговете на опозицията скопски вестник " Вечер ". Статията, основана на изявление на президента на югозападната ни съседка за американското издание The Wall Street Journal, е оповестена под заглавие " Пендаровски стартира мандата си със опасност към Европейски Съюз ".

В изявлението той акцентира, че през 2016 година управляващите в Скопие са предотвратили огромна неточност, само че в същото време загатва за опцията за наново отваряне на границата с Гърция.

" Не желая това да звучи като закана, само че в случай че през юни водачите на Европейски Съюз блокират стартирането на договаряния с претенденти за участие като Македония, ще се отприщи нова мигрантска рецесия ", предизвести Пендаровски пред The Wall Street Journal.
С смяната на името, Македония е в очакване на установяване на дата през юни за започване на договаряния. Изявлението на Пендаровски провокира поредност от реакции на познавачи на политическата обстановка в страната, които наподобява са наранени от решението на новия президент да изпрати закана към Европейски Съюз.
" Мрачно предизвестие за нова мигрантска рецесия на Балканите " насочи английският политически анализатор Джеймс Кер Линдзи, който нормално е един от по-силните поддръжници на държавното управление на СДСМ. В обществената мрежа " Туитър " той споделя връзка с изявлението на Пендаровски, от която се вижда заключението на американското издание: " Европейски Съюз рискува нова мигрантска вълна и главоболия в региона на сигурността, в случай че обърне тил на балканските страни, които желаят да се причислят към Блока ".
" Неочаквано неприятна стъпка за Пендаровски ",добавя Андрей Богдановски от Университета в Бъкингам, във връзка изказването на Пендаровски.

Според медийни известия, Пендаровски се готви да наеме Мерсиха Смайлович, известна на обществеността като деятел за отварянето на македонската граница с Гърция.
Нейният ангажимент би бил мощен сигнал, че Пендаровски ще приложи политически друга политика по въпроса спрямо тази на предходния държавен глава на Македония Георги Иванов.

От редакцията акцентират, че сходни закани не са необятна процедура в района. Най-известният сходен опит беше изработен през 2015 година, когато гръцкият министър на защитата Панос Каменос съобщи пред Европейски Съюз, че в случай че не утвърди средства за покриване на гръцки задължения, Атина ще стартира да пуска мигранти на север, без да обръща внимание дали сред тях има ислямисти. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР