Новият президент на Гватемала Алехандро Яматеи съобщи, че страната му

...
Новият президент на Гватемала Алехандро Яматеи съобщи, че страната му
Коментари Харесай

Гватемала обяви, че скъсва дипломатически отношения с Венецуела

Новият президент на Гватемала Алехандро Яматеи заяви, че страната му прекъсва дипломатическите си връзки с венецуелското държавно управление на президента Николас Мадуро и ще затвори посолството на страната в Каракас, съобщи Ройтерс.

Два дни след встъпването си в служба Яматеи съобщи, че е наредил на външния министър да отзове последния човек, останал в посолството на страната във венецуелската столица, и да затвори посолството, показва Асошиейтед прес.

Президентът разгласи това след среща с ръководителя на Организацията на американските страни Луис Алмагро.

Съединени американски щати приготвят наказания против Русия поради поддръжката за Николас Мадуро

"Това е въпрос, засягащ целия континент ", сподели Яматеи.

На церемонията по встъпването му в служба участва представителка на венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо, приет за президент на Венецуела от Съединени американски щати и още над 50 страни.

През октомври определеният за президент Яматеи се опита да влезе във Венецуела, с цел да се срещне с Гуайдо, само че не беше позволен в страната с аргумента, че не е бил поканен от венецуелското държавно управление, напомня Франс прес.

Гватемала е деен член на Групата от Лима - организация от над 10 латиноамерикански страни и Канада, основана през 2017 година за намиране на излаз от рецесията във Венецуела. Групата признава Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела, разяснява Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР