Новият президент на Байерн (Мюнхен) Херберт Хайнер даде интервю за

...
Новият президент на Байерн (Мюнхен) Херберт Хайнер даде интервю за
Коментари Харесай

Президентът на Байерн за скъпите трансфери, ШЛ, Нойер и Мюлер

Новият президент на Байерн (Мюнхен) Херберт Хайнер даде изявление за неделното издание на “Билд”, в което визира доста забавни за почитателите тематики:

Достатъчни ли са за Байерн извоюваните на домашна сцена титли?
Голямата цел на играчите и последователите е Шампионската лига. Не може да се възнамерява спечелването на тази купа, само че пък през 2022 година ние ще сме домакини на финала в шампионата и бихме желали да побеждаваме, в случай че е допустимо.

Трябва ли Байерн да влага повече пари, с цел да реализира задачите си?
Разбира се, че би трябвало да влагаме, само че в това време наша цел е да даваме път и на момчета от школата. Джошуа Зиркзее, Леон Даяку, Оливер Батиста-Майер и Сарпреет Синг към този момент са част от първия тим. Вярвам, че ще съумеят да пробият в Байерн.

Какви са дълготрайните ви проекти на трансферния пазар?
Важно е да се обмисли добре финансовото положение на клуба за дълъг интервал от време. Възможно е да правиш скъпи вложения, в случай че тимът се нуждае от такива подкрепления. Трябва да действаме с мисъл за далечното бъдеще и не постоянно да реагираме на краткосрочни проблеми.

Може ли през лятото Байерн да заплати 200 млн. евро за Кай Хавертц и Льорой Сане, в случай че и двамата се окажат на пазара?
Решаващо ще е мнението на спортно-техническото управление за това какво е належащо, с цел да останем конкурентноспособни.

Представяте ли си Байерн без Томас Мюлер?
За момента ми е мъчно да си го помисля. Това е фигура, с която хората свързват клуба. А и сега Мюлер още веднъж играе ужасно. Но е значимо да забележим какво ще изиска и Томас, с цел да продължи при нас.

Какво е бъдещето на Мануел Нойер?
Искрено имам вяра, че ще преподпишем с него. Той доста харесва Мюнхен, играе във популярен клуб и всички ние го харесваме. Работим върху новия му договор и аз персонално съм оптимист.

Какво ви е мнението за прехвърлянето на Александер Нюбел?
Трябва да се подготвим за бъдещето. Освен това малко конкуренция няма да навреди на никого. Не мисля, че Нойер се опасява от такова съревнование. Щеше да е демонстрация на немарливост, в случай че не се бяхме пробвали да вземем Нюбел. Той е един от най-хубавите млади вратари, а и беше безвъзмезден.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР