Новият препоръчителен стил за брандиране на храните „Светофарни етикети“ ще

...
Новият препоръчителен стил за брандиране на храните „Светофарни етикети“ ще
Коментари Харесай

Новото етикетиране ще ни показва вредните вещества в продуктите

Новият целесъобразен жанр за брандиране на храните „ Светофарни етикети “ ще ни ориентира за количеството нездравословни субстанции, които се съдържат в продукта. Това сподели пред ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов.

„ Това е един новаторски модел за оценка на питателните качества на избрани артикули, които огромни компании считат да брандират по този нов метод с трите цвята на светофара - зелено, жълто и алено и за това е сравнението него. По този метод ще се отбелязват съставките и тяхното съответствие в другите артикули, когато приказваме за сол, захар и мазнини, според от това дали са в оптималната консистенция за дневния банкет или в някаква степен я надвишават. Знаете, че в днешно време е ясно за човешкия организъм, кои са оптималните количества, от тези субстанции, които в несъразмерна доза, могат да бъдат нездравословни. Целта тук е да се покаже на хората по образно и по-лесно за усещане в даден артикул, какво в действителност е съотношението ", разяснява Маргаритов пред " Фокус ".

Той посочи, че това е добре за младежите и деца, тъй като по този начин по-лесно ще могат да се ориентират.

Допълни още, че сега по-малко се замисляме за наличието на питателните артикули, а с новото брандиране се чака да се замислим повече за избора, който вършим.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР