Новият премиум SUV INFINITI QX50 беше представен вчера в България

...
Новият премиум SUV INFINITI QX50 беше представен вчера в България
Коментари Харесай

Новият INFINITI QX50 бе представен в България

Новият премиум SUV INFINITI QX50 беше показан през вчерашния ден в България на тематично музикално празненство с другари и почитатели на марката. Автомобилът съчетава овладяна мощност, праволинеен дизайн и новаторски технологии в едно. Най-завладяващият модел от гамата на INFINITI стъпва на европейския пазар, а премиерата му е у нас. За 7-звездното въодушевление се погрижиха Митко Павлов, Стефан Вълдобрев и софийската легенда – DJ Ради, а топ бармани изненадаха присъстващите с впечатляващо шоу и премиум коктейли. Либерото на националния тим по волейбол Теодор Салпаров показа във видео смяната на темпото на играта при другите тактики на играта и направи паралел с успеваемостта и динамичността на новия VC-Turbo мотор в INFINITI QX50.

QX50 е стратегически модел за марката, с характерности, които могат да покорят и най-взискателните клиенти. Продажбите за Европа започват точно в България като основен пазар за района с извънреден капацитет и неотслабващ интерес от страна на потребителите. Новият INFINITI QX50 е олицетворение на мощен дух, революционна еластичност и японска точност. Моделът е дълго чаканият самобитен мост сред обичайните мотори с вътрешно горене и близкото бъдеще, а точно различното задвижване с електричество. Очакванията са, че през 2021г. INFINITI ще дебютира три нови електрически модела.



VC-TURBO - първият в света серийно създаван мотор с променлива степен на втвърдяване на горивото

Скритият коз в света на моторите с вътрешно горене, революционният VC-Turbo на INFINITI подвига летвата до нови висоти - прескача оттатък границите на до момента познатото, с цел да доближи най-много мощност и успеваемост от 2.0л бензинов мотор. Новият VC-Turbо настройва степента на втвърдяване на горивото съгласно стила на шофиране, комбинирайки мощта на 2.0-литров турбиниран бензинов мотор с въртящия миг и успеваемостта на четирицилиндров дизелов мотор в едно. Завладяваща опция на дизеловите мотори, новият VC-Turbo се трансформира в пример на бъдещите технологии. Двигателят дава променлива степен на втвърдяване с коефициент сред 8:1 (за моментите, когато е нужна повече мощност) и 14:1 (за оптималната успеваемост при шофиране), за оптимален надзор и задоволство от шофирането. Иновативният мотор употребява за първи път в света мултилинк система и електрически мотор с хармонично понижаване на предавките, посредством който се реализира смяна в позицията за горна мъртва точка на буталата и надлежно смяна в степента за втвърдяване на горивото. Като резултат от това, размерът на мотора варира сред 1997 куб.см и 1970куб.см., а мощността е 249к.с. с смесен разход на гориво от 8,7л/100км.

Отново за първи път в света, ИINFINITI употребява и революционна дейна опора на мотора и специфични датчици, посредством които системата засича вибрациите от мотора и основава възвратно-постъпателни заглушаващи талази. QX50 е единствен в сегмента автомобил, предлагащ сходна технология, а моторът VC-Turbo е един от най-тихите в сегмента на премиум SUV моделите.

VC-Turbo моторът комбинира в себе си над 300 патента и технологии от INFINITI, с цел да реализира революционни резултати. Използва по едно и също време система за многоточково впръскване и такава за непосредствено впръскване на горивото, с цел да балансира мощ и успеваемост във всевъзможни условия. Способността на мотора да се трансформира е в съвършена композиция с вариаторната CVT Xtronic скоростна кутия, оправдавайки упованията, че новият INFINITI QX50 е преломен миг в историята на автомобилостроенето и е от изключителна значимост за развиването на марката в бъдеще.

Изцяло нова платформа, осигуряваща съвършеното чувство за комфорт и пространство в купето

Новият INFINITI QX50 е построен върху напълно нова платформа, особено усъвършенствана за коли с предно разположение на мотор и предно задвижване. Проектирана с предумисъл за еластичност и адаптивност, новата платформа надскача познатите стандарти за изисканост, качество на материалите и вътрешно пространство в премиум SUV сегмента. Нейното оформление дава опция за по-голямо вътрешно пространство и успеваемост от предходни модели, допринасяйки за съвършен баланс с задоволително място както за пасажерите, по този начин и за техния багаж.

За пръв път в автомобилната промишленост, INFINITI употребява в новия QX50, 980МРа стомана с висока здравина и изключителна формировъчна дарба за в допълнение увеличаване на платформата. Този материал може да бъде излят в невиждани до момента форми, намалявайки общото тегло и в същото време подобрявайки усуквателната здравина с 23% спрямо предходния модел. Тази неотстъпчивост освен покачва сигурността на пасажерите в автомобила, само че и спомага за понижаване шума в купето.

Технологии от най-ново потомство за цялостна убеденост на пътя

Удовлетвореността на потребителите постоянно е била движеща мощ за INFINITI. Точно по тази причина желанието на марката е да даде повече благоприятни условия на лидера, да усъвършенства чувството зад кормилото и да придвижи пътуващите в света на лукса и комфорта. А QX50 е подготвен за всевъзможни обрати. Автомобилът е оборудван с новаторски технологии, които освен предизвестяват, само че и спомагат за предотвратяването на неприятни обстановки. Революционната система Predictive Forward Collision Warning освен следи автомобила пред QX50, само че и този преди него, с цел да може да предизвести в точния момент за понижаване на скоростта на пътния поток. Модерният QX50 е оборудван и с Direct Adaptive Steering или кормилно ръководство с електронни импулси. Системата се приспособява към маниера на шофиране на лидера и регистрира противоположната връзка от пътя. DAS системата добавя придвижванията на лидера при динамично прекосяване през завоите, като понижава равнището на трептения към кормилото и усъвършенства маневреността – всичко това с помощта на елиминирането на механичната връзка сред съставените елементи. INFINITI е първият авто бранд, който слага DAS системата в серийно произвеждане на коли при модела Q50. Новият INFINITI QX50 е оборудван със система за предизвестие и попречване напускането на лентата, както и система за надзор на „ сляпо леке “, ако има обект, попадащ в незабележим за лидера бранш на автомобила. Благодарение на технологията Distance Control Assist, водачът може да поддържа безвредна отдалеченост когато и да е, а в случай че се окаже прекомерно покрай автомобила пред него, то системата автоматизирано ще задейства спирачките, с цел да избегне конфликт. Системите за попречване на преден конфликт и конфликт при придвижване на заден ход изпреварват събитията. Благодарение на радари и датчици от ново потомство, лидерът поема цялостен надзор над обстановката, а системата се грижи за сигурността, предупреждавайки посредством звуков сигнал. Максимална защитеност във всяка обстановка – посредством системата за рисково прекъсване, обектите движещи се пред QX50 биват разпознати и при нужда автомобилът понижава ускорението, блокира педала на газта и оказва спирачно изпитание. В случай на внезапно прекъсване, коланите за сигурност автоматизирано се стягат в допълнение, с цел да подсигуряват по-голяма сигурност при възможен конфликт. Технологиите в INFINITI QX50 подкрепят контрола на лидера върху ускорението, прекъсването и ръководството на автомобила. Те са проектирани да прибавят наслаждение и убеденост при шофиране, и са постоянно налични на върха на пръстите му, с помощта на новаторския Head-Up екран и интерактивната мултимедийна система на INFINITI с двоен екран, ситуиран комфортно върху централната подпора.

Пътният луфт е повишен до 218мм, високата позиция разрешава монтиране на колела с по-голям диаметър, а с помощта на това се реализира естетично съответствие сред размера им и този на каросерията. Уникалната форма на каросерията понижава аеродинамичното противодействие. INFINITI QX50 е необикновено постоянен на пътя при придвижване с висока скорост, както и при мощен непряк вятър.

Величествен дизайн извън, ненадминато качество от вътрешната страна - ентусиазъм и майсторство в новия INFINITI QX50

INFINITI QX50 въплъщава в себе си съвършените пропорции за изключителна аеродинамичност, премиум лъчение, величествена мощност и непостижим комфорт. Увеличеният пътен луфт, огромният диаметър на колелата (до 20” джанти, оборудвани с Run Flat гуми) и новаторските I-LED светлини трансформират QX50 в най-яркия и дръзновен представител на гамата INFINITI. QX50 разполага с усъвършенствана технология за систематизиране на светлинните снопове, с помощта на която светлината от фаровете е разпръсната отмерено по цялата дължина на хоризонта за оптимален комфорт при неприятни метеорологични условия и в тъмната част на денонощието. Безупречен външен тип от всяка позиция - страничните линии на автомобила гладко, само че отчетливо преливат от предните фарове до ярките и разпознаваеми задни светлини с нов дизайн. Обновената, само че по този начин присъща за INFINITI, предна радиаторна решетка с двойна арка в този момент е по-широка, без луфтове сред нея и предния похлупак. Тя е сложена по-високо спрямо предходния модел, правейки предницата на автомобила по-изразителна и мускулеста, като в същото време покрива всички стандарти за сигурност при възможен конфликт с пешеходци.

Пренасяйки се в купето на автомобила, всяка парченце от вътрешната страна приказва за изискан усет и праволинеен комфорт. Подобно на останалите модели от гамата на INFINITI - интериорът на QX50 предава напълно висшата човешка артистичност посредством самостоятелно и ръчно направени детайли с естествени очертания и форми. Седалките са особено проектирани със съдействието на екипи от NASA и университета в Кейо, Япония и основани на проучвания в региона на нулевата гравитация. Революционната им форма понижава натоварванията в гръбначните прешлени и крайниците, а функционалностите за подгрев и вентилация оказват помощ за постигане на оптимално улеснение при шофиране. Магията на QX50 е приключена посредством образно контрастни акценти и интуитивно амбиентно осветяване. INFINITI QX50 покорява всички сетива на човешката същина, удоволствието за очите е допълнено и с приятност за слушателите - оборудван с премиум аудиосистема Bose ® с 15 високоговорителя и нова технология Advanced Staging Technology, пасажерите ще усетят изумително пресъздадения резултат от наличие на жив концерт.

Освен с дизайн, QX50 впечатлява и със своята функционалност. Купето е пространно и комфортно, с задоволително ниши за дребни предмети, а задните седалки са ситуирани върху релси за най-благоприятен комфорт на пасажерите откъм гърба и задоволително пространство в багажното поделение. Задните седалки могат да бъдат местени както напред, по този начин и обратно, увеличавайки размера на багажника от 895л до 1048л. Това разрешава да се сложи неразглобена бебешка количка по дължина, дружно с оставащо място за спомагателен багаж. Ако това не е задоволително, седалките могат да се пуснат надолу, по този начин размерът за багаж се усилва до 1699л. Автомобилът има и скрита зона под кората на багажника, в която умерено могат да се поберат спомагателни предмети отвън забележимата зона или влажен чадър и кални обувки.

Интелигентно задвижване на четирите колела и усъвършенствани технологии за ръководство

QX50 употребява редица съвременни технологии, с цел да даде цялостен надзор на лидера върху ръководството на автомобила. Интелигентното задвижване на четирите колела е общоприетоо за QX50, с което обезпечава успокоение по време на странствуване през всички сезони. Системата за електронно систематизиране на натоварването може да трансферира изпитание освен сред предните и задни колела в съответствие до 50/50, само че също по този начин разпределя натоварването сред лявата и дясна част на окачването, съобразявайки се с пътната конюнктура. QX50 се предлага с два разновидността на ръководство - характерната и единствена в света цифрова система за непосредствено адаптивно кормилно ръководство Direct Adaptive Steering (DAS) или по-конвенционално кормилно ръководство с електроусилвател. От селектора на централната подпора пък могат да се задават четири стила на ръководството - общоприет, еко, спорт или личен режим.

Технически характерности:

Двигател

Бензинов 2.0L VC-Turbo мотор с променлива степен на втвърдяване, мощ 249 к.с.

Задвижващи колела

Интелигентно задвижване на всички колела (AWD)

Кубатура

1970 - 19970 куб.см

Цилиндри и газоразпределителен механизъм

Иновативен 4-цилиндров мотор с променливи етапи на газоразпределение и турбопълнене

Мощност

183 кВт (249 к.с.) при 5 600 об/мин

Трансмисия

CVT XTRONIC

Динамични индикатори

Максимална скорост 220 км/ч

0-100 км/ч (сек) 7,3

Размери (мм.)

Дължина 4693 мм.

Височина 1678мм. (без релси)

Широчина 1903/2161 мм.

Междуосово разстояние 2880 мм.

Клирънс (Пътен просвет) 218 мм.

Разход на гориво

Градско шофиране (л/100 км) 10,5

Извънградско шофиране (л/100 км) 7,7

Комбиниран цикъл на шофиране (л/100 км) 8,7
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР