„Новият премиер трябва да бъде излъчен от досегашната коалиция от

...
„Новият премиер трябва да бъде излъчен от досегашната коалиция от
Коментари Харесай

Нов мандат, нов кабинет, нов премиер: Какви са настр...

„ Новият министър председател би трябвало да бъде излъчен от досегашната коалиция от „ Продължаваме Промяната “, „ Демократична България “, Българска социалистическа партия и депутатите, които поддържат държавното управление “, уверен е Владислав Панев от Демократична България . По думите му „ има пет - шест други възможности на хора, почтени да бъдат министър председател “.

„ Напълно разумно ми звучи министър председателят да бъде излъчен от „ Продължаваме Промяната “ в диалози с сътрудниците си в актуалната коалиция “, разяснява той пред публицисти.

Според Андрей Гюров от „ Продължаваме Промяната “ най-важно е да се стигне до работеща управническа формула. Той отклони въпроса дали е допустимо Никола Минчев да е идващият министър председател:

„ На този стадий най-важното е, откакто се връчи мандатът, да се реши дали има работеща формула, която ще даде стабилно болшинство и болшинство, което ще разреши да се извърши програмата, в която ние ясно сме разписали нашите цели. Ако има такава формула, към този момент на идващия стадий ще приказваме за номинация за министър председател “.

„ Движение за права и свободи няма воден политически диалог на тази тематика. Имаме воден диалог на тематиката, че на България са нужни предварителни избори – и ние това сме го обявили. Ако променим това решение, ще Ви го кажем “, отговори Йордан Цонев от Движение за права и свободи на въпрос за евентуални диалози с Движението.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР