Новият премиер на Великобритания Риши Сунак и френският президент Еманюел

...
Новият премиер на Великобритания Риши Сунак и френският президент Еманюел
Коментари Харесай

Сунак и Макрон умуват как да преборят нелегалната миграция през Ламанша

Новият министър председател на Англия Риши Сунак и френският президент Еманюел Макрон разискаха въпроса с незаконната миграция през Ламанша в първия си телефонен диалог, откогато Сунак встъпи в служба, оповестява " Ройтерс ".

От Елисейския замък показват, че Макрон е поздравил Сунак за назначението му за министър-председател и двамата са се съгласили да провеждат двустранна среща на върха през идната година.

Френският президент преглежда в ойната в Украйна и битката с изменението на климата като общи провокации и е подготвен да задълбочи връзките сред двете страни, се показва в официалното съобщение.

Говорител на " Даунинг стрийт " пък съобщи, че Сунак е подчертал смисъла на връзките на Англия с Франция, която той дефинира като " наш комшия и съдружник ".



През последните години връзките сред Париж и Лондон бяха обтегнати, изключително откакто Англия напусна Европейския съюз при започване на 2020 година Двете страни постоянно се упрекват взаимно за редица проблеми, в това число по разногласията за риболова след Брекзит и неспособността да спрат потока от незаконни мигранти през Ламанша.

Министър-председателят акцентира смисъла и за двете страни да създадат маршрута през Ламанша изцяло неработещ за трафикантите на хора, показаха от " Даунинг стрийт " след диалога.

Темата за миграцията обаче не беше упомената в прессъобщението на кабинета на Макрон.

Вчера в. " Таймс " заяви, че Сунак желае да подписа ново съглашение с Франция, което да включва цели за това на какъв брой плавателни съда е попречено да доближат Обединеното кралство.

Източник: Ройтерс
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР