Новият премиер на Обединеното кралство Лиз Тръс обяви, че е

...
Новият премиер на Обединеното кралство Лиз Тръс обяви, че е
Коментари Харесай

Лиз Тръс: Голям фен съм на САЩ

Новият министър председател на Обединеното кралство Лиз Тръс разгласи, че е " огромен почитател “ на Съединени американски щати в изявление пред CNN , в което приказва за " специфичните връзки “ сред двете страни и акцентира, че Вашингтон е " извънредно непосредствен сътрудник “.

" Наистина считам, че нашите връзки са специфични и стават все по-важни във време, когато сме изправени пред закани от Русия, нараснала интензивност от страна на Китай “, съобщи министър-преддседателят, като акцентира, че тя " персонално е огромен почитател на Съединените американски щати “ и че постоянно е пътувала до страната.

" Решена съм, че ние, нали знаете, ще създадем специфичните връзки още по-специални през идващите години и ще работим с нашите другари и съдружници по целия свят “, означи тя.

Тръс изложи позицията си и във връзка с Тайван, който по думите на американския президент Джо Байдън ще бъде защитаван в случай че би трябвало и с директното присъединяване на американската войска, в случай че Китай нахлуе.

" Всички наши съдружници би трябвало да се създадат всичко, тъй че Тайван да е в положение да се пази “, и би трябвало да има общ отговор, означи министър председателят. По думите й, Западът би трябвало да " научи уроците от Украйна “ в ранното противопоставяне на експанзията.

" Не можем да си позволим тази обстановка да се случи в други елементи на света “, съобщи Тръс, визирайки нахлуването на Русия в Украйна.

Терминът " специфични връзки “, фиктивен от Уинстън Чърчил, нормално се употребява за изложение на дипломатическата непосредственост сред Съединените щати и Обединеното кралство. Тръс отговаряше на въпрос от водещия на CNN Джейк Тапър, който уточни, че Тръс преди е описвала връзката като " специфична, само че не изключителна “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР