Новият премиер на Финландия Сана Марин планира да въведе четиридневна

...
Новият премиер на Финландия Сана Марин планира да въведе четиридневна
Коментари Харесай

Финландците ще работят 4 дни седмично

Новият министър председател на Финландия Сана Марин възнамерява да вкара четиридневна работна седмица с 6-часови работни дни. Според нея гъвкавият график ще разреши на работещите да прекарват повече време със фамилиите си. Предложението бе приветствано от министъра на образованието Ли Андерсон, оповестява Daily Mail. В прилежаща Швеция, където през 2015 година беше експериментирано с 6-часовия работен ден, резултатите демонстрираха, че чиновниците са по-щастливи, по-богати и по-продуктивни.

През ноември Microsoft в Япония предприе самоуверен ход в опит да усъвършенства салдото сред професионалния и персоналния живот, като вкара тридневен уикенд за своите чиновници. Резултатите сочат, че след предприемането на мярката продуктивността е скочила с цели 39,9%.

Преди повече от половин година 4-дневна работна седмица вкара и една българска компания. Собственикът на консултантската компания в Русе сподели за NOVA, че новият модел основава невероятна атмосфера в офиса. Заплатите и отпуските на чиновниците не са понижени, а бонусите даже са се нараснали.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР