Новият представител на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Муита е

...
Новият представител на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Муита е
Коментари Харесай

Новият представител на УНИЦЕФ за България бе на първо посещение в Сливен

Новият представител на УНИЦЕФ за България доктор Джейн Муита е на няколкодневно посещаване в Сливен дружно с екипа си. Това е първата й аудиенция в Града под Сините камъни.

На среща с регионалния шеф Чавдар Божурски доктор Муита заяви, че в Сливен организацията извършва сполучливи планове, които са се трансформирали в модел за страната. Сред тях тя уточни активността на Центъра за майчино и детско здраве, който оказва подпомагане и помощ на 3000 уязвими семейство от кв.“Надежда“ в града. Тя оцени като положителни практики взаимната работа с адвокатската гилдия в Сливен по въпросите на достъпа на децата до правораздаване, разкриването на Синя стая за щадящо чуване на деца, както и към този момент приключващия 5-годишен план в помощ на подрастващите в спор със закона.

Програмата на визитата включваше още срещи със зам.кмета на община Сливен Пепа Чиликова, визити в кв.“Надежда“, Общностния център, РЗИ, РУО, с управлението на адвокатската гилдия. Предвидено е и посещаване в Котел, където работи сполучлив план за работа с деца от уязвими фамилии, на възраст от 2 до 4 години, и подготовката им за предучилищното обучение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР