Новият председател на ВАС Георги Чолаков (вдясно) бе приветстван от

...
Новият председател на ВАС Георги Чолаков (вдясно) бе приветстван от
Коментари Харесай

Георги Чолаков встъпи като председател на Върховния административен съд

Новият ръководител на Върховен административен съд Георги Чолаков (вдясно) бе приветстван от досегашния ръководител Георги Колев.

© Надежда Чипева Още по тематиката
Какво сподели изборът на ръководител на Върховен административен съд

За съдийското самоуправление и неизяснените имотни въпроси
19 окт 2017
Магистрат в поземлена потребност

Какво стои зад покупко-продажбите, сключвани от претендента за ръководител на Върховен административен съд Георги Чолаков
18 окт 2017 При встъпването си в служба новият ръководител на Върховен административен съд съобщи, че няма да разделя съдиите съгласно това дали са подкрепили кандидатурата му в процедурата по желание, или са декларирали друго мнение. " Ние всички сме съдии във Върховен административен съд и за мен е значимо да сме дружно, да сме единни ", сподели Чолаков. Той съобщи, че активността му ще бъде ориентирана към обезпечаване на условия за без значение и умело взимане на решения от административните съдии - освен за административните съдии, само че и за " отбрана на всеки арбитър от опити за засягане на неговата самостоятелност ".

В процедурата по избора Чолаков получи висока поддръжка от съдиите от Върховен административен съд, както и от предходния и сегашния Висш съдебен съвет, където при гласуването и в двата състава на съвета получи по 20 гласа " за " от 25 вероятни. Президентът Румен Радев върна един път кандидатурата му, само че не заради обществено оповестените възражения против нея - подозрения в интегритета поради противоречиви имотни покупко-продажби, оповестени данни за спор на ползи по каузи, по-голям стаж и професионални достижения на другия претендент за поста - арбитър Соня Янкулова, и така нататък Президентът се базира само на нуждата изборът да бъде доказан от новия Висш съдебен съвет.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР