Новият председател на Съвета на директорите на държавната фирма „Автомагистрали“

...
Новият председател на Съвета на директорите на държавната фирма „Автомагистрали“
Коментари Харесай

Новата шефка на Автомагистрали се разплакала заради заложените бомби в АМ Хемус

Новият ръководител на Съвета на шефовете на държавната компания „ Автомагистрали “ Десислава Христова се разплака, тъй като в Автомагистрала " Хемус са заложени бомби. Това разяснява заместник-министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич " по " Евроком ".

" Първата и огромна бомба е, че " Автомагистрали ", което е държавното сдружение, се води строител на всичките лотове - едно, две и три, които ги гледаме единствено на картата. Те в действителност са една строителна заблуда. Магистралата се строи без да има строителство, с цел да се заобиколи закона се вършат тези инхаус процедури, само че не се дават на съответните лотове като подизпълнители за строителство, а се дава единствено за доставка на материали и доставка на техника ", сподели още арх. Шишков.

" Правим всичко допустимо да компенсираме забяването, с цел да може да се продължи да се строи до Велико Търново. В секторите с 3 лота, за които са раздавани 80-90 млн. лева, няма трасе. Изключително доста ни се желае, оптимално бързо, всичко което е допустимо, да създадем и да сложим ред след хаоса, тъй като това, което ви споделям, може да бъде оценено меко казано като безпорядък ", добави зам.-регионалният министър.

Преди няколко дни Десислава Христова прикани депутатите да трансформират порочните контракти за „ инхаус “ процедури за Автомагистрала " Хемус " в контракти за подизпълнение, с цел да се тръгне на чисто.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР