Новият председател на Областния съвет към БФС в Пазарджик Йордан

...
Новият председател на Областния съвет към БФС в Пазарджик Йордан
Коментари Харесай

Клубовете от област Пазарджик се срещнаха с новия председател на ОС Йордан Линков

Новият ръководител на Областния съвет към БФС в Пазарджик Йордан Линков организира работна среща с представители на футболни клубове от района в наличието на ръководителя на АФЛ Румян Вълков и на ръководителя на Зоналния съвет София Петко Петков.

По време на сбирката бяха дискутирани разнообразни тематики, засягащи развиването на аматьорския футбол в региона и бяха показани новите планове на футболния съюз, целящи подкрепяне на активността на клубовете от всички равнища във футболната пирамида.

 Румян Вълков подчертава върху дигитализацията на шампионатите и премахването на таксите за картотекиране за всички участници в аматьорския футбол. „В народен мащаб на клубовете ще бъдат спестени разноски от порядъка на 300 000 до 400 000 лева всеки сезон. Това е част от ограниченията, с които ще подпомогнем финансово клубовете в този сложен интервал. В момента се работи и по актуализиране на трансферния устав за финансови обезщетения на клубовете, които построяват младите футболисти. Освен това планираме кооптиране на представител на аматьорските клубове от района в управлението на Областния съвет на БФС. По този метод клубовете ще имат глас при взимане на значимите за тях оперативни решения “, съобщи ръководителят на АФЛ.

Новият ръководител на ЗС София Петко Петков пък прикани за понижаване на напрежението и общи старания за решение на проблемите на футбола по места.

„Не ми харесва разделянето, което някои хора насаждат в последните месеци. С магическа пръчка не става. Ние сме пристигнали тук да чуем вашето мнение и вашите оферти, тъй че да подобрим цялостната картина на футбола в страната“, съобщи Петков.

От своя страна Йордан Линков подсигурява диалогичност и неприкритост в връзките си с локалните клубове: „ Аз ще се боря за това вашият глас да се чува и проблемите да бъдат решавани по най-адекватния метод “.

По време на срещата представители на редица клубове, измежду които Чико-Бунара, ФК Девин, Свобода (Пещера), Родопи (Дебръщица), Левски (Ракитово), Левски (Паталеница), Тракия (Пазарджик), Спартак (Калугерово) и други получиха опция да изложат вижданията си върху настоящите проблеми в аматьорския футбол. Бяха дискутирани въпроси, свързани с инфраструктурата, лицензирането, взаимоотношението с институциите и локалните управляващи, организацията на футболните дуели и обстановката в детско-юношеските школи в област Пазарджик.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР