Новият председател на Народното събрание вероятно ще бъде избран на

...
Новият председател на Народното събрание вероятно ще бъде избран на
Коментари Харесай

Балотаж може да реши кой ще е новият председател на 48 Народно събрание

Новият ръководител на Народното събрание евентуално ще бъде определен на втори тур от гласуването - това разяснява един от претендентите за поста Росен Желязков на влизане в постройката на Народното събрание преди първото му съвещание.

" Надявам се на феърплей, добър звук от политическите обединения. Правилата са такива, че би трябвало да има определен ръководител, другояче не може да работи Народното събрание. Ако сте видяли разпоредбите - двама, които съберат най-вече гласове, отиват на балотаж и който получи най-вече, ще е определен ", сподели Желязков.

Към момента претендентите за ръководител са четирима - с изключение на номинацията на ГЕРБ те включват Никола Минчев от Политическа партия, Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия и Петър Петров от " Възраждане ".

Депутати от Политическа партия и Българска социалистическа партия към този момент дадоха сигнал, че са подготвени да си разменят поддръжка, в случай че съответният претендент успее да стигне до втория тур против Желязков.

В поддръжка на Желязков застават ГЕРБ и " Български напредък ". Йордан Цонев от Движение за права и свободи също разяснява, че правото да издигне ръководител би трябвало да е на първата политическа мощ, само че партията още не е оповестила крайното си решение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР