Новият председател на Народната банка на Китай направи удивително заявление.И

...
Новият председател на Народната банка на Китай направи удивително заявление.И
Коментари Харесай

Новият гуверньор на китайската централна банка нарече биткойна валута, която дава свобода

Новият ръководител на Народната банка на Китай направи изумително заявление.
И Ган назова биткойна валута, която дава независимост на всеки човек, който я употребява. Информацията е на TokenPost.

„Биткойнът дава независимост и опция на всеки човек да излезе на финансовия пазар“ – цитира изданието думите на И Ган.

Новият гуверньор на централната банка на Китай съпостави биткойна с адреналин, който от дълго време пришпорва интереса на локалните вложители.

Думите на новия гуверньор на централната банка на Китай бяха произнесени след промяната на ръководителя на банката тази седмица.

Новият гуверньор на НБК е роден през 1958 година и е лекар на икономическите науки. От 1997 година той заемаше разнообразни длъжности в структурите на китайската Централна банка, в това число шеф на отдел „Парична политика“, а по-късно и заместител ръководител на НБК.

В началото на седмицата, на 19 март, след рекордни 15 години на пост гуверньор на Централната банка, напусна Чжоу Сяочуан, считан за една от най-влиятелните фигури в света на финансите.

Едно от последните изказвания на някогашния гуверньор бе отводът да признае биткойна и другите криптовалути за законно платежно средство. Сяочуан твърдеше, че прекомерно бързото разпространяване на сходни „ненадеждни“ финансови артикули може да докара до непредсказуеми отрицателни последици за финансовия пазар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР