Новият председател на Лейбъристката партия във Великобритания е 57-годишният Киър

...
Новият председател на Лейбъристката партия във Великобритания е 57-годишният Киър
Коментари Харесай

Киър Стармър е новият лидер на британските лейбъристи

Новият ръководител на Лейбъристката партия във Англия е 57-годишният Киър Стармър, съобщи Би Би Си. Той поема поста от Джереми Корбин, който стана обект на голям брой рецензии.

Стармър е някогашен адвокат-правозащитник, а по-късно началник на Кралската прокурорска работа. Той е министър в сянка по въпросите на Брекзит.

Новият ръководител съобщи, че поема партията в извънредно необикновени времена, само че за него това е висока чест и отговорност. Той увери, че като парламентарна съпротива в сегашните комплицирани условия лейбъристите ще извършват своята роля.

" Ако забележим неточности и пропуски от страна на държавното управление, в случай че то не реагира задоволително бързо, ще му потърсим отговорност ", акцентира Стармър.

На изборите през декември лейбъристите претърпяха разгромна загуба и Корбин беше заставен да подаде оставка . Той беше подложен на критика остро поради колибливата си позиция във връзка с Брекзит. Освен това като проблем се показват прекомерно левите му възгледи.

Стармър принадлежи към центристкото крило на партията и за разлика от евроскептика Корбин е с ясна проевропейска позиция. Очаква се избирането му да докара до смяна в политиката на лейбъристите.

В изискванията на пандемия близо половин милион членове на партията гласоподаваха по пощата, с цел да дефинират новия си водач. Конкуренти на Стармър бяха Ребека Лонг-Бейли - наричана " продължение на Корбин ", и Лиза Нанди.

Киър Стармър получи 56.2% от гласовете, Лонг-Бейли 27.6%, Нанди 16.2%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР