Новият председател на КЕВР Станислав Тодоров не очаква значително повишение

...
Новият председател на КЕВР Станислав Тодоров не очаква значително повишение
Коментари Харесай

Новият председател на КЕВР не очаква значително повишение на тока

Новият ръководител на КЕВР Станислав Тодоров не чака доста покачване на тока. Той даде обещание бърз разбор на това какво следва след отпадането на мораториума.

Днес той пое властта в КЕВР от Иван Иванов.

Той отхвърли да направи още прогноза за това, което би се случило след отпадането на мораториума. По думите му главният мотор за повишението на цените са разноските за софтуерни загуби на елдружествата. " Това към този момент е обезвредено от намесата на държавното управление и законодателния орган. Не чакам трагични промени в частта нарастване на електрическа енергия за битовия консуматор ", сподели Тодоров.

Тодоров нe ce aнгaжиpa cъc cpoĸ зa oтпaдaнe нa мopaтopиyмa въpxy цeнaтa нa вoдaтa, пapнoтo и eлeĸтpoeнepгиятa зa битa, така ĸaтo тoвa e изцялo пoлитичecĸo peшeниe.

Тодоров очерта и проблемите. Освен с електрическата енергия, Комисията ще се заеме да направи разбор и на бранш " Топлоенергетика ". " И там трябват разбори, които да съобщим на Народно събрание ", сподели Тодоров.

Друг проблем, съгласно него, са новите бизнеспланове на ВиК сдруженията.

Toй cъщo тaĸa ĸaзa, чe щe бъдaт нaпpaвeни aнaлизи, ĸoитo дa дaдaт пo-яcнa ĸapтинa зa eнepгийнaтa cиcтeмa и дaли тя имa дoпълнитeлни възмoжнocти зa oптимизaция. Πpoyчвaниятa щe бъдaт нaпpaвeни ĸaĸтo зa eлeĸтpoeнepгийния пaзap, тaĸa и зa BиK ceĸтopa. B пocлeдcтвиe щe бъдaт внeceни зa paзглeждaнe в Hapoднoтo cъбpaниe.

" Постът се поема от млад и осведомен човек ", съобщи преди този момент Иванов. И се обърна към Тодоров: " Независимостта на комисията, съчетано със спазването на законите, е значимо, с цел да са устойчиви нашите решения и в полза на страната. Поемате значим и тежък пост. Това ще е задача, която би трябвало да извършите. Искам да ви насърча - с вас ще бъдат целият колектив на КЕВР, която към този момент 23 години организира регулаторната политика. Те са високи експерти и по никакъв метод няма да ви предадат ", съобщи Иванов.

" Не малко е направено през годините, уповавам се, че ще надграждаме ", съобщи Тодоров. Той съобщи, че през вчерашния ден е било много с напрежение и бурно съвещание на Народно събрание по избора му. Тодоров обаче се успокоява, че през 2015 година, когато някогашният ръководител на регулатора Иван Иванов е бил определен за ръководител на Комисията, е имало безусловно същата вълна и мнения. Той се надява, че ще се завоюва доверието по сходство на Иван Иванов, който по безапелационен метод, с експертиза и самостоятелност, след това е спечелил доверието на всички парламентарни сили, без значение какъв брой пъти се е сменяло ръководството на страната. Тодоров посочи, че и след приключването на мандата на Иванов, той две години е служил на страната и на всички консуматори извънредно професионално. В този смисъл, Тодоров се надява, че ще успее да одобри провокациите, които предстоят през идващите пет години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР