Новият председател на Християндемократическия съюз (ХДС) на Германия Армин Лашет,

...
Новият председател на Християндемократическия съюз (ХДС) на Германия Армин Лашет,
Коментари Харесай

Наследникът на Меркел не иска Германия да се отказва от „Северен поток 2“

Новият ръководител на Християндемократическия съюз (ХДС) на Германия Армин Лашет, който е евентуален правоприемник на Ангела Меркел като канцлер, счита, че Германия не би трябвало да се отхвърля от плана „ Северен поток 2 “ във връзка със обстановката към Алексей Навални. Лашет направи това изказване в изявление пред " Ройтерс ", съобщи организация " Фокус ".

„ В продължение на 50 години, даже по време на напрегнатия интервал на Студената война, Германия купува газ от Съветския съюз, а в този момент и от Русия. Германското държавно управление следва верния курс “, съобщи политикът. В същото време той добави, че при осъществяването на плана „ Северен поток 2 “ е належащо да се вземат поради ползите на разнообразни участници, в това число Украйна. „ Трябва да подсигуряваме геополитическите ползи на Украйна и да осигурим енергийни доставки посредством този план за частния бранш “, сподели той за „ Северен поток 2 “.

Партията на Зелените е срещу построяването на газопровод в Германия. Независимо от това, Лашет не изключва, че съществуващите различия са изцяло разрешими. „ Не мисля, че „ Северен поток 2 “ ще се трансформира в сериозен проблем на идните избори. Освен това мисля, че консенсус, да вземем за пример, със Зелените е вероятен “, заключи новият водач на ХДС. По-рано Лашет към този момент съобщи, че споделя позицията на немското държавно управление във връзка с осъществяването на плана, съгласно което построяването на „ Северен поток 2 “ е самодейност на бизнес равнище, т.е. стопански план. В същото време Берлин упорства, че Украйна би трябвало да резервира ролята на директна страна и в бъдеще. Кабинетът на министрите на Федерална република Германия оставя актуалните политически различия с Русия отвън скобите и отхвърля екстериториалните наказания на Съединени американски щати.

Във вторник вестник Handelsblatt заяви, че американските управляващи за първи път алармират за готовността си да стартират разговор за анулация на глобите по „ Северен поток 2 “, само че изискват редица предварителни условия. По-конкретно те желаят въпросът за осъществяването на газопровода да бъде обвързван с механизъм, който ще предотврати употребата на „ Северен поток 2 “ при положение на понижаване на директните доставки през Украйна. Проектът „ Северен поток 2 “ планува построяването на два тръбопровода с общ потенциал 55 милиарда кубически метра годишно от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Работата беше спряна през декември 2019 година, откакто швейцарският Allseas изостави полагането на тръби заради вероятни наказания от Съединени американски щати. Но през декември 2020 година Nord Stream 2 AG възобнови полагането на тръби, изграждайки 2,6 км от тръбопровода в изключителната икономическа зона на Германия. Към днешна дата са положени повече от 2300 км от 2460-километровия газопровод, което е 94% от общата дължина му дължина. Остава да се положат 120 км във водите на Дания и повече от 28 км - във водите на Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР