Новият председател на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен

...
Новият председател на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Новият председател на ЕК вижда в „Северен поток 2“ опасна зависимост от Русия


Новият ръководител на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен счита, че плана за газопровода „ Северeн поток 2 “ носи в себе си опасността от прекомерно мощна взаимозависимост на Европейски Съюз от съветски енергийни запаси. Според мнението на някогашния боен министър на Германия, „ Северен поток 2 “ има „ икономическо, само че също по този начин и политическо измерение “.

„ Съществува заплаха от прекомерно мощна взаимозависимост от съветски енергийни запаси. За да се диверсифицира енергоснабдяването са значими другите типове сила...Ние се нуждаем от конкуренция и би трябвало да отчитаме ползите на нашите източни съседи “, декларира фон дер Лайен в изявление за таблоида Bild.

Европейският парламент след прекомерно мъчно разискване на кандидатурата се съгласи с назначението на Урсула фон дер Лайен за нов ръководител на Европейската комисия за идващите пет години. За поддръжката й бяха нужни 374 гласа, само че получи поддръжката от 383 депутата.

Днес по-рано бе излъчено изявление на външния министър на Германия Хайко Маас по време на взаимен брифинг с съветския външен министър Сергей Лавров в поддръжка на газопровода „ Северен поток 2 “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР