Новият посланик на Турция в София ще бъде Хасан Улусой,

...
Новият посланик на Турция в София ще бъде Хасан Улусой,
Коментари Харесай

Турция изтегля посланик Гьокче, праща го в Гватемала

Новият дипломат на Турция в София ще бъде Хасан Улусой, а досегашният представител на Анкара – Сюлейман Гьокче, отива в Гватемала.

Улусей е измежду тридесетте нови посланици, които Турция изпраща по света, оповестява в. " Хюриет ", представен от Българска телеграфна агенция.

Друго име в листата е това на Мерве Кавакчъ, която стана известна с това, че през 1999 година бе изгонена от парламентарната зала и не ѝ бе разрешено да постави клетва като депутатка от ислямистката Партия на добродетелта поради това, че носи кърпа.

Сега Кавакчъ става дипломат на Република Турция в Куала Лумпур, Малайзия, написа в. " Тюркие ". Това става допустимо, откакто бе възобновено отнетото ѝ турско поданство.

За дипломат в Токио ще бъде назначен Мурат Мерджан, някогашен народен представител и един от създателите на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, а за непрекъснат представител на Организация на обединените нации във Виена - Ахмет Мухтар Гюн. С нови турски посланици ще се снабдят също Швеция, Белгия, Унгария и други

В изявление за предаването " Преди всички " на БНР, вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева съобщи, че България не е упорствала турският посланикСюлейман Гьокче да бъде заменен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР