Новият посланик на Република Северна Македония в Черна гора Зекир

...
Новият посланик на Република Северна Македония в Черна гора Зекир
Коментари Харесай

Българите, хърватите и черногорците ще бъдат конституционна категория в РСМ

Новият дипломат на Република Северна Македония в Черна гора Зекир Рамчилович сподели през днешния ден, че българите, хърватите и черногорците ще станат конституционна категория с приемането на промени в конституцията на Република Северна Македония, съобщи Танюг.
Прочетете още
Министерството на правата на индивида и малцинствата на Черна гора заяви, че Рамчилович е уведомил министър Фатмир Джека за процедурата по приемане на промени в конституцията на Република Северна Македония и наново е предложил самодейност за образуване на Македонски народен съвет в Черна гора.

Дипломатът е подчертал, че Черна гора и Република Северна Македония се поддържат в доста области на съвместен интерес и изключително в процеса на евроинтеграция.

Черногорският министър е отбелязал пред новия дипломат, че Черна гора поддържа европейския дневен ред на страните от района и ще предложи всяка експертна и техническа помощ на Република Северна Македония по пътя ѝ към евроинтеграция, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Процесът на евроинтеграция се счита за най-хубавата настояща платформа за продан на мнение и опит за придвижване на съществуващите благоприятни условия за двете страни “, уточни министър Фатмир Джека.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР