Новият посланик на Франция у нас ще бъде жена преподавател

...
Новият посланик на Франция у нас ще бъде жена преподавател
Коментари Харесай

Франция номинира жена преподавател за посланик у нас


Новият дипломат на Франция у нас ще бъде жена учител с дълъг стаж в образованието и дебютант в дипломацията. Флоранс Робин ще поеме поста при започване на септември след приключването на мандата на настоящия дипломат Ерик Льобедел.

Това е станало ясно от изявление по време на гала за връчването ѝ на френския Орден за заслуги в Нанси, отбелязва седмичникът „ Ла Семен”. Макар да няма публично известие на френското външно министерство, Флоранс Робин към този момент е попълнила новата си служба в профила си в „ Ликтин”.

Новината за промяната на кариерното занятие на Робин и прекосяването ѝ от сферата на образованието към екипа на френското външно министерство е обявена от АЕФ Инфо още в средата на юли, само че не се прецизира в коя задача ще бъде назначена.

Преди номинирането ѝ за дипломат в София тя в продължение на две години е била ректор на академията на Нанси-Мец. Оглавявала е и академиите в Гвиана, Руан и Кретьой.

Три години е общоприет шеф, отговарящ за учебното обучение във Франция, като е първата жена, назначена на този пост. В интервала сред 2004 и 2009 година е основен контрольор за националното обучение.

Завършила е физика в Кашан, тя има докторат по епистемология и история на науките от университета „ Дени Дидро” - Париж VII. В средите на френското обучение, на което посвещава цялата си кариера досега, е считана за жена на действието, която желае да я съдят не по това, което е, а по това, което прави.

Досега единствената жена дипломат на Париж в България е била Кристиан Малишенко, която управлява дипломатическата задача по времето на соца от 1975 до 1980 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР