Новият полски министър-председател Матеуш Моравецки изрази днес задоволство, че съпротивата

...
Новият полски министър-председател Матеуш Моравецки изрази днес задоволство, че съпротивата
Коментари Харесай

Полша се радва, че в ЕС се увеличава съпротивата срещу бежанците

Новият полски министър-председател Матеуш Моравецки изрази през днешния ден удовлетворение, че съпротивата на Полша против допускането на бежанци в Европа, наподобява, печели по-голяма поддръжка в Европейския съюз, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Моравецки направи коментара в отговор на изказване на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, че системата на Европейски Съюз за наложителни бежански квоти провокира разделяне и е неефективна.

" Доволен съм от всички гласове, които поддържат нашата позиция и метод към въпроса за бежанците ", сподели полският министър председател, който дойде за среща на водачите от Европейски Съюз в Брюксел.

Според него Европа не би трябвало да приема бежанци, само че би трябвало да им оказва помощ в бежански центрове другаде.

Изявлението на Туск разгневи Гърция и Италия, които се мъчат да се оправят с огромен брой мигранти, като желаят да ги реалокират другаде в Европа.

Моравецки прави своя задграничен дебют на среща на върха на Европейски Съюз. Това е първа инспекция дали той ще може да заличи задълбочаващия се раздор сред полското държавно управление и Брюксел, отбелязва АП.

Моравецки бе избран предходната седмица да размени на премиерския пост Беата Шидло, чиито две години като министър-председател бяха белязани от остри спорове с Европейски Съюз поради мигрантите, околната среда и положението на демокрацията в Полша.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР