Новият политически сезон за евродепутатите започва с дебати по най-горещите

...
Новият политически сезон за евродепутатите започва с дебати по най-горещите
Коментари Харесай

Политическият сезон в Европейския парламент вече започна

Новият политически сезон за евродепутатите стартира с диспути по най-горещите тематики за Европейския съюз в миг на разцепление сред про-европейски настроените страни и тези, в които крайната десница печели от ден на ден симпатизанти. Какво се чака през днешния ден в Страсбург?

Около 10 ч. българско време в пленарна зала влиза министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас. Той е следващият водач на страна-членка, който приема да взе участие в директен разговор с евродепутатите, освен това единствено няколко седмици, откакто страната му излезе от третата избавителна финансова прогама.

Следобедът може да се окаже много по-напрегнат. Този път пред евродетутатите ще застане министър председателят на Унгария Виктор Орбан. Наричан постоянно от европейски медии „ новият воин на популистите в Европа”, той реши да участва персонално на дебата за ситуацията в Унгария, препоръчан поради сериозна опасност за съществени полезности на Съюза, като правовата страна и правата на индивида.

Днес е решителен ден и за авторските права в Европа. От една страна – издатели, медии, публицисти, актьори. От друга – мощният лагер на лобисти и бранители на колосите „ Гугъл”, „ Епъл”, „ Фейсбук” и „ Амазон” – съперници на инструкция за авторските права. Вотът ще е на следващия ден следобяд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР