Новият политически дневен ред на Европа бе фокусът на двудневна

...
Новият политически дневен ред на Европа бе фокусът на двудневна
Коментари Харесай

Политическите лидери на ЕС очертаха новия дневен ред

Новият политически дневен ред на Европа бе фокусът на двудневна среща на водачите на парламентарните групи на Европейския парламент на 12 и 13 ноември.

Събитието беше намерено от Женевиев Понс от института " Жак Делор ", която заключи уроците, научени по време на последните избори, конфигурацията в Народното събрание и вероятните болшинства.

Тя загатна, че на последните избори е имало извънредно висока изборна интензивност измежду всички страни членки, като младежите се интересуват живо от протичащото се в Европейския съюз. В момента групата на Европейската национална партия има 182 евродепутата, социалистите в лицето на Прогресивния алианс на социалистите и демократите държи 154 места (S&D), групата " Обнови Европа ", която включа ALDE и Европейската демократична партия, имат 108 места, следвани от Зелените – 74 депутата, Идентичност и Демокрация – 73, Европейските консерватори и реформисти – 62 и най-накрая Конферативната група на Европейската обединена левица – Северна зелена левица – 41.

Председателят на Народното събрание Давид Сасоли уточни, че дневният ред на Екологичен потенциал ще зависи значително от Кабинета на Урсула ван дер Лайен, само че с цел да се реализиран задачите за реализиране на " Зелената договорка " (The Green Deal), да се построи общ механизъм за сигурност и с цел да се реализира съдействие с Африка, ще е нужен огромен и упорит бюджет. Той акцентира, че Македония и Албания би трябвало да бъдат обезщетени, поради блокирането на пътя към участието им и отхвърли на Франция.

Манфред Вебер очерта трите съществени стълба, към които ЕНП ще обединят своите политики – финансова и икономическа непоклатимост, " Зелената договорка " и дигитализацията. Той обърна внимание, че при приемането на зелени политики е доста значим салдото с икономическите ползи. Вебер означи, че е може би към този момент е време да се намерения за нов организационен контракт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР