Новият път, който заобикаля свлачището на пътя Смолян- Мадан, ще

...
Новият път, който заобикаля свлачището на пътя Смолян- Мадан, ще
Коментари Харесай

Новият път, заобикалящ свлачището на пътя Смолян-Мадан, ще бъде готов през следващата седмица

Новият път, който заобикаля свлачището на пътя Смолян- Мадан, ще бъде подготвен през идната седмица. Това удостовери заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев, който инспектира строителството.  
По думите на заместник-министър Йовев, обходното трасе се уголемява, заздравява се пътната основа, построяват се системи за отводняване и предпазни уреди, с цел да може да поеме трафика на коли до 12 тона. Работи се и по голямото срутище. 

В момента профилирана техника изследва основата на свлачището и здравината на републиканския път под него. Добрата вест е, че шосето в компрометирания сектор не е наранено от свлачищни процеси. Направено е и цялостно геоложко снимане. На този стадий не може да се подхващат дейности по почистване на падналите земни маси, тъй като освен това навлажняване има значителен риск от разединение на нови скали и тиня. 

Заместник районният министър прикани за самообладание от страна на жителите на засегнатите селища по трасето на основния път Смолян-Мадан. Въпрос на няколко дни е да се пусне придвижването по различното трасе. Дотогава е добре да се минава през избраните обходни направления, тъй като рискът за живота и здравето на човек е сериозен, съобщи още заместник-министър Валентин Йовев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР