Новият парламентарен сезон започна мълчаливо за управляващите, докато опозицията в

...
Новият парламентарен сезон започна мълчаливо за управляващите, докато опозицията в
Коментари Харесай

Началото на парламентарния сезон: ГЕРБ и ДПС искат диалог, а “Възраждане“ плаши с протести

Новият парламентарен сезон стартира безмълвно за ръководещите, до момента в който опозицията в лицето на ГЕРБ и Движение за права и свободи прикани за търсене на консенсус и разговор. “Възраждане “ акцентира на обичаната си тематика за противоепидемичните ограничения и заплаши с митинги, в случай че те не бъдат анулирани с мораториум от Народното събрание.

Групата на ГЕРБ-СДС изрази подготвеност да взе участие в търсенето на национални консенсуси, ДПСпризова за възобновяване на разговора, до момента в който четирите обединения в ръководещата коалиция ги изслушаха, без да отговорят.

В декларацията на ГЕРБ-СДС сеговори за реализиране на национално единение и има заричане за разговор с останалите.Преди Нова година ГЕРБ разгласи подготвеност да поддържа конституционни промени в правосъдната власт, в случай че Бойко Рашков бъде махнат от Министерство на вътрешните работи.

Председателят на групатана ГЕРБ Десислава Атанасова подлага на критика държавното управление, че не осъзнава на значимостта на обстановката, в която се намира страната поради здравната, обществената и токовата рецесия. Имаше обвиняване за проявения авантюризъм поради проектите за строителство на четири мостанад Дунав и тунели под Стара планина при липса на бюджет за 2022 година,

ГЕРБ приканва ръководещите да защитят българските ползи в регионана фона на комплицираната обстановка със Северна Македония.

" Има два пътя - на задълбочаване на рецесиите или на основаване на условия за национално изпитание за превъзмогване. Ние избираме втория и ще предлагаме, само че от вас зависи дали ще се възползвате от опцията за създаване на национални консенсуси ", сподели Атанасова.

В декларацията на Движение за права и свободи водачът Мустафа Карадайъ изиска оптимално единодушие за решение на рецесиите посредством възобновяване на разговора измежду политиците, тъй като това желали гласоподавателите. Но Движение за права и свободи вижда противоположното –пълно неявяване на разговор.

" Новите тинк-танк политически планове се внедриха като поръчка за новите месии с лозунги като " Промяна ", " Справедливост ", " Борба с корупцията " и други Така се появи и ГЕРБ ", сподели още Мустафа Карадайъ.

ДПСсъщо засегна обществените измерения на повишението на цените. Оценката на партията е, че хората обедняватзаради инфлацията, бизнесът изнемогва и е нужно стабилизиране на политическия развой и търсене на излаз от рецесиите.

Партията акцентира, че съдбовно се закъснява с Плана за възобновяване и развиване, за оперативни стратегии не се приказва, а бюджетът се отсрочва.

Костадин Костадинов от " Възраждане " прикани за мораториум върху противоепидемичните меркии още веднъж заплаши с многохиляднипротести отследващата седмица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР