Новият общински бюджет за тази година в Петрич възлиза на

...
Новият общински бюджет за тази година в Петрич възлиза на
Коментари Харесай

Кметът на Петрич представи новия общински бюджет

Новият общински бюджет за тази година в Петрич възлиза на повече от 40 млн. лв., което е с 5 млн. повече , спрямо миналата бюджетна година. Разпределението на разноските е обвързвано с 5 255 392лв. в вложения, а държавната дотация е в размер на 3 400 000лв .
Общината е планувала да отдели на един милион лв. за водопроводи и канализация, а над милион лв. ще бъдат вложени в асфалтиране.
Други 1 182 133 лева да планувани за възстановяване на положението на пътната инфраструктура в града и селата към него . Ще бъдат построени нови тротоари, както и разширени към този момент съществуващи. От общината оповестяват, че продължи и усилената работа по европейски евро планове. Ще бъде построен градски парк, ще се усъвършенства енергийната успеваемост на публичните здания и многофамилните жилищни здания и както и основаването на нов план за деинституционализицация на грижите за децата в общината.
Очаква се построяването на Исторически музей Петрич, който ще бъде издигнат по стратегия, в взаимно съдействие с Гърция. Финансирането му е на стойност над 1,5 мл.
„ Това е планът за бюджет, който ние предлагаме на вниманието на общинските съветници. Балансиран и изцяло реален “, заключи на срещата с медиите кметът Димитър Бръчков. Днес ще се реши дали общинските съветници ще одобряват бюджета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР