Новият обект ще допринесе със 700 работни места в странатаВсички

...
Новият обект ще допринесе със 700 работни места в странатаВсички
Коментари Харесай

Google влага $690 млн. в „зелен“ център за данни в Дания

Новият обект ще способства със 700 работни места в страната

Всички уреди в новия дейта център на Гугъл в Дания ще употребяват зелена сила

Гугъл ще влага 4,5 милиона датски крони, т.е. 690 милиона $, в построяването на нов център за данни във Фредерикия, Дания. Земята за него – 73 акра – е купена още през 2015 година, само че окончателните проекти са доказани в понеделник тази седмица.

Освен терена във Фредерикия предходната година Гугъл купи и различен терен в Дания – в Аабенраа, близо до мястото, където и Apple възнамерява да построи собствен център за данни, напомня локалното издание DR.

Новият център за данни ще сътвори скъпи работни места и ще се отрази позитивно на локалната стопанска система, разяснява Джейкъб Бьеррегард, кмет на Фредерикия. Когато планът бъде напълно приключен през 2021 г, там ще работят сред 150 и 250 инженери, електротехници и компютърни експерти.
още по тематиката
Заедно с другите чиновници, които ще се явяват снабдители на разнообразни услуги, работните места ще са общо към 700. Сградата ще е на няколко етажа и би трябвало да бъде построена до 2020 година Всички уреди в нея ще употребяват единствено „ зелена “ електрическа енергия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР