Новият Nissan LEAF пристигна в България преди няколко седмици и

...
Новият Nissan LEAF пристигна в България преди няколко седмици и
Коментари Харесай

Новият Nissan LEAF: по-красив, по-интелигентен и с по-голям пробег

Новият Nissan LEAF дойде в България преди няколко седмици и броени дни след международната си премиера. Той пристигна, с цел да размени първото потомство на модела, с което се бе потвърдил като най-продавания електромобил в света.

Nissan го разказват като " най-модерния в света всеобщ електромобил " и " икона за визията за умна подвижност на компанията ", което въобще не е надалеч от истината, тъй като красивият модел на марката е най-свежото листо на електрическото стръкче и цъфти от технологии. Ние бихме допълнили, че новият LEAF се вписва идеално в елегантното семейство Nissan, което през последните години разви по превъзходен метод стила си и през днешния ден е едно най-добре изглеждащите на улицата.

Освен с красота, LEAF се гордее с просветеност. С него японската марка вкарва най-модерните системи за подкрепяне на лидера, създадени през последните години в Йокохама. Една от тях е по този начин нареченият e-Pedal: тя трансформира метода, по който караме, позволявайки на водача да потегля, форсира, понижава и стопира, само регулирайки натиска върху педала на газта. Когато вдигне крайници си от него, системата автоматизирано задейства регенеративни и стандартни спирачки, които последователно стопират колата на място. Тя остава по този начин даже и спряла на стръмен надолнище нагоре до момента в който не натиснете още веднъж газта. Разбира се, стандартният педал на спирачките към момента би трябвало да се употребява при обстановки, налагащи нападателно прекъсване, припомня производителят.

 Новият Nissan Leaf @@@

Nissan Intelligent Mobility e планът на компанията, който " предефинира бъдещето на шофирането ". В него автомобилът към този момент е повече от метод за напредване – той е част от обществото. Основната точка в плана е по този начин нареченият " e-powertrain ", който предлага усъвършенствана енергийна резултатност, по-висок въртящ миг и по-голяма мощ за по-добра динамичност. В допълнение на тази нова задвижваща единица идва високотехнологичният пакет литиево-йонни акумулатори, които обезпечават както още мощ, по този начин и по-голям потенциал за предпазване на сила. Линейното ускоряване към този момент е с мощ от 110 кВт, въртящият миг е повишен до 320 Нм, а пробегът към този момент е 378 км с едно зареждане.

Новият Nissan LEAF разполага с три съществени нови технологии за интелигентно шофиране. Първата е високотехнологичната система за подкрепяне на лидера ProPILOT. Използвана при придвижване в една лента на автомагистрала, тя улеснява шофирането, прави го по-спокойно и смъква напрежението от лидера. Втората, ProPILOT Park, трансформира метода, по който хората мислят за паркирането. Когато я включите, тя поема контрола върху завиването, ускорението, прекъсването и избора на предавка, с цел да насочи автоматизирано автомобила в паркомястото. Така паркирането към този момент не е усложнение, а лесна задача, която колата извършва извънредно точно. Третата, за която говорихме първоначално, e-Pedal, е още по-революционна и трансформира метода, по който караме.

 Новият Nissan Leaf @@@

Клиентите ще се възползват и от новоразработен интерфейс на приложението за смарт телефони, което разрешава на притежателите да наблюдават заряда на батерията на своя нов Nissan LEAF, да откриват най-близката до местоположението си зарядна станция или да охладят автомобила до идеалната температура преди тръгване.

Дизайнът на новия Nissan LEAF е изцяло друг от този на първото потомство и е въодушевен от концептуалния автомобил IDS, който за пръв път бе показан на Автомобилен салон Токио 2015. Предната част се отличава с присъщата " V-motion " радиаторна решетка и подсказва, че LEAF е родственик с други международни бестселъри на Nissan, каквито са X-Trail и Qashqai. Синият цвят на радиаторната решетка обаче, нов характерен знак за електрическите коли на Nissan, го разграничава от другите модели на марката. Плаващият покрив прибавя жанр и чувство за придвижване. Елегантните LED фарове се отличават с присъщия бумеранг дизайн на Nissan.

 Новият Nissan Leaf @@@

Интериорът също е изцяло друг от досегашния и идва с много по-висококачествени материали. Дизайнът е изчистен, без да е лишем от всичко належащо: кормилото е с плоско дъно, всички шевове по таблото, кормилото и седалките са сини, а централният екран е пораснал до 7 инча и идва с нова настройка, от която можете по-удобно да управлявате главните функционалности като технологията Safety Shield, да следите заряда на батерията и да гледате кое деяние какъв брой ток харчи. В някои страни в колите, оборудвани с навигация, към инфотейнмънт системата са добавени функционалностите Apple CarPlay и Android Auto.

Никой не се съмнява, че новият LEAF ще е заслужен правоприемник на първото потомство, тъй като е по-красив, по-умен, има по-голям пробег и е по-мощен. Какво повече може да желае човек от електрически автомобил?
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР