Новият наставник на ЦСКА – Алън Пардю сподели, че чувства

...
Новият наставник на ЦСКА – Алън Пардю сподели, че чувства
Коментари Харесай

Алън Пардю: Стойчо ме изненада, но за мен е чест да водя ЦСКА

Новият ментор на ЦСКА – Алън Пардю показа, че усеща лека раздразнителност преди завръщането си като треньор.
Утре именитият експерт ще изведе „ червените” в дербито против Левски на Националния стадион в София. В последните две години той работи в клуба като механически шеф, само че след оставката на Стойчо Младенов одобри предизвикването да води отбора в мачовете с Левски и Славия за SESAME Купа на България.

„ За мен е огромна чест да бъда управител на ЦСКА. Не чаках, че тъкмо тази седмица и тъкмо в този клуб, само че за мен това е същинска чест. Клубът се свърза с мен по време на пандемията, преди да бъде назначен Бруно Акрапович. Разговарях с Дани Ганчев и му споделих, че не мисля, че познанието ми на българския футбол е задоволително положително, с цел да поема отбора”, показа той.

Мисля, че клубът е в дребна рецесия. Не мисля, че някой е очаквал Стойчо да подаде оставка след мача със Славия. Беше потрес за мен, както и за всички клуба. За мен беше вярно да поема тима в този интервал и за тези два сложни дуела, които предстоят”, сподели още Пардю.

„ Трябва да приказваме, би трябвало да се усещам добре, както и момчетата. Проведохме добра подготовка. Чувството още веднъж да съм на тревата е прелестно. Тактически не можем да променим доста за толкоз малко време. Ще се опитаме да поправяме дребни елементи, които да подобрят играта ни. Най-важното нещо за тима е да се концентрира незабавно за значимия мач. С нещата, които направиха през вчерашния ден, това мисля е реалност. Феновете имат доста въпроси и търсят отговорите, само че на тези въпроси можем да отговорим по най-хубавия метод с резултати”, продължи англичанинът.

„ През последните две години гледах много мачове, някои онлайн, други не. Вече разбирам динамичността на играта тук. В този интервал имахме трима треньори, играхме добре, този сезон сме изгубили единствено четири мача, създали сме седем равни, само че имаме компликация да бележим голове. Трябва да обърнем внимание на този проблем с наличните играчи, както и през лятото.

Основната разлика с Лудогорец е, че те бележат доста повече. Лудогорец е добър тим, когато има разлика от 10 гола, това не оказва доста значение за точките, само че когато има разлика от 30 гола, това е доста. Мисля, че ЦСКА може и би трябвало да реализира доста. Хората тук ме карат да се усещам добре. Мисля, че нещата за клуба в действителност ще се трансформират.”

" Разговарях с Бруно, Любо и Стойчо и водихме полемики за това. (бел.ред. – честата промяна на треньорите в България), тъй като толкоз постоянно се сменят. Тази смяна би трябвало да пристигна от притежателите на клубовете, освен на ЦСКА, само че и на всички тимове в България. Това е значимо и за националния тим на България ", сподели Пардю.

Алън Пардю също загатна, че може да продължи да води тима на ЦСКА и след двата мача, за които бе назначен, а точно против Левски и Славия. Не е наложително да зависи от резултатите, а от моето чувство. Вчера имаше страхотна реакция от играчите на тренировката, беше прелестно да бъда на терена и да върша това, което върша най-добре. Искам да видя възстановяване в представянето ни в неделя. Не мога да трансформира нещата фрапантно, само че някои дребни промени, които се надявам да проработят. Най-важното нещо за тима е бързо да се концентрира върху този доста значим мач. Мисля, че вчерашната ни работа оказа помощ за това. За почитателите това беше седмица с доста въпроси, те желаят отговори и от време на време най-хубавите отговори се дават с представянето на терена. Това ще зависи от възприятието ми, изключително след неделя. Надявам се почитателите да ме одобряват, тъй като аз одобрявам този клуб. Допреди няколко дни не си мислех, че ще повеждам тима, само че в главата ми се подготвях за завръщане към треньорската специалност, имах няколко предложения, които отхвърлих, до момента в който заемах тази позиция тук ", сподели той.

" Странно е, че мениджърът ни си потегля след победа за Купата с 2:0 и единствено четири загуби в шампионата през целия сезон. Усещам убеденост в играчите, което е добре за работата ми. Имам огромен опит в специалността, само че концентрацията ми сега е единствено върху тези два мача. Искам да видя дали играчите могат бързо да възприемат концепциите ми и да ги използван на терена, и по-късно ще забележим. Мисля, че травмата на Матай беше огромен проблем за тима, той е страховит капитан. Мисля, че той е най-хубавият или един от тримата най-хубави играчи в шампионата, тъй че това беше тежък удар. Загубихме малко убеденост в отбрана, само че мисля, че аз мога да върна тази убеденост на играчите ", добави Пардю.

" Треньорът на Левски свърши доста добра работа, те са в добра позиция, имат сила и положително чувство. Мачът ще е сложен за нас. Не мисля, че това, че треньорът им ще е на трибуните, ще им се отрази отрицателно, като изключим, че няма да може да им даде директиви на почивката. Играем с Левски, не мисля, че те имат потребност от мотивационна тирада. Ако те не знаят какво значи този мач, то значи имам проблем ", сподели още треньорът на ЦСКА, който разкри, че само Томас Лам е под въпрос за утрешното дерби.

Той разяснява и селекционната политика на клуба, поради която Младенов си потегли. " В клубовете от Висшата лига има анализатор, основен скаут, управител, механически шеф, притежател - всички те взе участие в прехвърлянията и никой не би трябвало да бъде изключен от това. Мисля, че Стойчо постоянно участваше в този развой, само че той очевидно не считаше по този начин и се получи недоразумение сред него и притежателя, а това постоянно приключва по един метод ", съобщи Пардю и добави, че е получил известие от Христо Стоичков, откакто е заел треньорската позиция.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР