Новият наставник на Рома Пауло Фонсека предупреди асовете Николо Дзаниоло

...
Новият наставник на Рома Пауло Фонсека предупреди асовете Николо Дзаниоло
Коментари Харесай

Новият треньор на Рома отправи забележка към две от звездите

Новият ментор на Рома Пауло Фонсека предизвести асовете Николо Дзаниоло и Един Джеко, че има намерение да разчита единствено на играчи, които са „ щастливи да бъдат в Рома”. Португалецът съобщи, че чака от всеки един футболист да покаже, че заслужава мястото си на „ Олимпико”.

46-годишният експерт приказва на първата си конференция като треньор на „ джалоросите” и увери, че стремежът му е да построи тим, от който почитателите да се гордеят. „ Много съм благополучен да бъда тук и да мога да работя за този популярен клуб и в този необикновен град. Надявам се скоро да бъда в положение да беседвам с всички напълно на италиански”, съобщи Фонсека.

„ Това няма да бъде „ моят” Рома, а Рома, който принадлежи на всички. Екстремно стимулиран съм да изградя упорит отбор, от който всички почитатели да се гордеят. Работим доста крепко, с цел да изградим страховит отбор и сега деликатно обмисляме вариантите си. Искаме играчи с вярното държание, които пасват на нашия профил и могат да подобрят състава, какъвто е казусът с Пау Лопес.”

„ Когато дойдох на „ Олимпико” преди два сезона с Шахтьор Донецк, атмосферата беше поразителна – тълпата тласна тима към успеха в онази вечер. Ще направя всичко съгласно силите си, с цел да изградя мощен, упорит, зареден с кураж отбор, а задачата е да се класираме за Шампионската лига час по-скоро.”

В последно време съществени фигури в редиците на римляните като Един Джеко и Николо Дзаниоло непрестанно биват свързвани с прехвърляния. „ За мен е значимо сегашното, а не бъдещето. Не съм приказвал с Един, само че желая играчи, които се усещат щастливи в Рома”, отвърна Фонсека. „ Дзаниоло разполага с голям гений и имаме голяма религия в него, само че всеки футболист би трябвало да покаже, че заслужава да играе за този клуб посредством метода, по който се влага всекидневно в тренировките. Искам футболисти, които слагат тима и груповите цели на първо място останало.”

„ Със сигурност има играчи, които ще бъдат централни за плана, който градим. От на следващия ден работата стартира. Ще отнеме време на играчите да привикнат към моите хрумвания, само че съм уверен, че ще изградим мощен отбор от наличните сега хора и тези, които ще пристигнат”, добави Фонсека.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР