Новият наставник на Милан Марко Джампаоло официално беше представен като

...
Новият наставник на Милан Марко Джампаоло официално беше представен като
Коментари Харесай

Джампаоло: Милан има необходимите играчи за естетически красив футбол

Новият ментор на Милан Марко Джампаоло публично беше показан като подобен пред медиите. Така той дава отговор на журналистическите въпроси на разнообразни тематики в продължение на един час, като на конференцията участваха всички нови клубни шефове.

“Милан е прочут клуб. Това е чудесна опция за мен и мисля, че я заслужавам. Сега би трябвало да го потвърдя на терена. Малдини ми се обади, когато бях на яхта с другари. Веднага хванах първия аероплан, с цел да се видя с Паоло. Обаждането от Милан ме направи благополучен. Това е голяма чест.
Giampaolo: " My slogan? 'Keep your head up and play football'. I like motivated players; the project is to offer an appreciable show. I don't believe that there is first team players and reserves. Every player must feel important. "
— TheMilanBible (@TheMilanBible) July 8, 2019 Искам да изградим жанр, който елементарно да се разпознава. Ще го вършим малко по малко, като ще запазим визията за по-голямата картинка. Не е допустимо да играеш добър футбол, в случай че нямаш качествени играчи. За естетически прелъстителен футбол са ти нужни топ играчи. Всички футболисти би трябвало да вземат участие в една и съща симфония. В Милан има задоволително футболисти, които дават отговор на тази формулировка.

Миналия сезон бях уверен, че Милан може да е изненадата в Калчото. Помня мощното им представяме в Неапол. Загубиха мача от Наполи (с 2:3 - б.р.), само че играха мощно. Показаха, че това е тим, който се цели в челните позиции на класирането.

Този тим има нужните играчи за естетически хубав футбол. Идеята ни е ясна и в този момент просто би трябвало да я използван. Не разполагам с доста време. То може да ми е първи другар или зложелател. Съставът ни е млад, може би най-младият в Серия “А”. В оспорваните шампионати разликите са дребни. Най-важното е всички да имат упоритостта да се борим за топ местата.
Да играеш или тренираш в Милан не се случва всеки ден. Трябва да посрещнаш тази опция със самонадеяност. Това е ужасно предизвикателство и нямам самообладание да го стартира.

Giampaolo: " Which formation? Tomorrow is the first day, I will have to be on the Milan bench first [before deciding]. We will definitely play with 4 at the back, then I will make other evaluations, trying to make as few mistakes as possible. "
— TheMilanBible (@TheMilanBible) July 8, 2019 Искам да се срещна обширно с всички играчи - Франк Кесие, Лукас Пакета, Диего Лаксалт, Патрик Кутроне, Джакомо Бовавентура и така нататък Преди да стартираме би трябвало да разберем кои дават отговор на условията ни. Дали схемата на игра ще бъде 4-3-1-2? Все още не съм решил. Преди да направя какъвто и да е избор желая да се срещна и опозная с всички, с цел да няма неточности в преценката ми. Крайната цел би трябвало да се построи, не можем да стартираме с нея. Ясно е, че се сремим към челните позиции, само че ще се концентрирам върху всяка стъпка.
Около кого ще градим състава? Споменахте трима играчи (Кшищоф Пьонтек, Джанлуиджи Донарума и Пакета - б.р.), само че избирам целия състав. Отборът е преди обособения състезател. Всеки футболист би трябвало да дава всичко от себе си за отбора.

Сусо е страховит, кадърен е самичък да печели мачове. Както споделих, към момента не съм избрал схемата на игра. Ще избера най-хубавата според от играчите. Сусо е един от тези, с които ще се съобразя. Тео Ернандес го наблюдавахме обширно, той е с огромни качества и капацитет. 21-годишен е, а една от аргументите да дойда тук е да развия млади играчи с огромен капацитет. Любопитен съм да видя до каква степен ще стигне развиването му. Може да стане измежду най-хубавите на своя пост. Тренирал съм Денис Прает, само че няма да го взимаме. Имаме си четирима играчи на тази позиция. Първото ми усещане за Кутроне и Андре Силва е, че са футболисти с разнообразни характерности. Трябва да преценява кой от тях ще пасне на стила на игра и кой - не. Имам лукса да мога да направя подобен избор.
Giampaolo: " I always say; promise less to maintain more. It seems to me a very appropriate phrase. There is a big job to be done. I can promise work, seriousness and commitment. I plan to enter Milanello at 8 in the morning and leave at 8 in the evening. "
— TheMilanBible (@TheMilanBible) July 8, 2019
Обещавам да пристигам в “Миланело” в 8 часа сутринта и да заставам до 8 часа вечерта. Харесват ми играчите, които са виновни и отдадени, само че не и тези, които не се раздават задоволително. Искаме да възстановим връзката сред почитателите и тима, само че това зависи от нашето отношение и от това по какъв начин работим.
Джанлуиджи Донарума е приказен състезател. Много рядко запитвам противниковите играчи за фланелката им, а него го помолих преди 3-4 години. Ако зависи от мен, той ще бъде нашият вратар”, съобщи Джампаоло.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР