Новият наставник на Лудогорец Павел Върба даде първата си пресконференция

...
Новият наставник на Лудогорец Павел Върба даде първата си пресконференция
Коментари Харесай

Върба: Лудогорец е отборът с най-големи амбиции в България

Новият ментор на Лудогорец Павел Върба даде първата си конференция пред българските медии. Той се изрече ласкаво за клуба и съобщи совите цели и упоритости. Засегна тематиката за прехвърлянията и за мача с Интер. Чешкият експерт сподели и отлично възприятие за комизъм отговаряйки шеговито на чест от въпросите на публицистите.

„ Поздравявам всички, сюрпризиран съм какъв брой доста хора пристигнаха през днешния ден. Признавам си, че в действителност това е доста огромно предизвикателство. Познавам силите на тима и по тази причина съм тук. Надявам се да не отчайвам ръководителите на тима. Знам, че задачите на Лудогорец са най-високите и се надявам, че с сътрудниците ми ще успеем да ги осъществим “.

„ Това, което ме убеди да дойда са огромните цели на Лудогорец. Забелязал съм, че играят постоянно в Европа. Целите на отбора наклониха везните да дойда. Също по този начин гледах и последните шест мача на тима, видях силата, която има. Дайте ми време и сами ще видите нещата на полето “.

„ Не пристигам в тим, който занапред се построява. Видяхме каква висока класа има тима, няма да го строя през цялото време. Това е плюс за мен, няма да върша доста промени “.

„ Уважавам работата на треньорите преди мен. Не се тормозя или опасявам в противен случай - веселя се да работя тук. Наистина желая да продължа работата, която е вършена тук, а тя е добра. Искам да продължа тази наклонност. Не виждам причина за какво да няма доверие посред ни “.

„ Всеки тим търси играчи, с цел да усили конкуренцията в отбора. Не бих ви споделил имена към този миг “.

На въпроса за идния конфликт с Интер чехът отговори по този начин:

„ Всички очаквате тези мачове с Интер, имам вяра, че имаме шансове. Едно към 99 не е добра ставка на възможностите за мача, само че пробвайте да сложите 100 лв. на този коефициент и може да ви излезе “.

„ Обичам тимове, където звездите работят за отбора. Твърдя, че Лудогорец е подобен тим. Най-голямата заплаха идва от софийските грандове, те ще се опитат да спрат Лудогорец. По отношение на качеството на българското състезание – мислех, че равнището е по-ниско от чешкото, само че в последна сметка силите са изравнени. Единствената ми рекомендация е, че някои игрища може да бъдат усъвършенствани “.

„ Говорим с управлението на клуба – търсим един отбранителен и един нападателен състезател. Имаме поради и изтичащите контракти на някои играчи. Вярвам, че по-лесно протичат нещата, в случай че се заемеш по-рано в сравнение с, когато те притиска времето и би трябвало да го направиш. Не виждам причина Кешеру да не остане в случай че играча и клуба се схванат “.

Върба бе запитан кой вид състезател би ли желал да има в Лудогорец – Меси и Роналдо.

„ Жалко е, че не можем да купим някой от тях. Бих ги желал и двамата. Играчът, който желаеме би трябвало в действителност да може да ни помогне, а не просто да притеглим някой човек “.

„ Пристигнах в тим с високи цели, в случай че не успеем да спечелим Купата това ще е зле. Това е Лудогорец, а не някой редови клуб. Лудогорец е тимът с най-високите цели. В отбора са най-хубавите български футболисти, допълнени от качествени задгранични играчи. Нямам причина да нямам доверие, че управлението няма да докара играчите, които искам “, съобщи Върба.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР