Новият наставник на Барселона Кике Сетиен даде първата си пресконференция

Новият наставник на Барселона Кике Сетиен даде първата си пресконференция ...

Какво не знаете за новия треньор на Барселона.

Новият наставник на Барселона Кике Сетиен даде първата си пресконференция след назначението, като обеща да пренесе неговата философия за футбола и на "Камп Ноу". Той сподели, че изобщо не се е колебаел дали трябва да приеме предложението.
"Благодарение на клуба се сбъдна една от най-дивите ми мечти, които не си представях, че ще станат факт. Развълнуван съм за проекта и за това предизвикателство.
Вчера се наслаждавах на разходка покрай кравите в моя град, сега тренирам най-добрите играчи в света. Никога не съм си мислил, че Барселона ще ме поиска, тъй като нямам дълго CV", заяви той.
Когато отида в някой отбор, мога да гарантирам едно нещо, че той ще играе добре. Валверде винаги ми е изглеждал като много коректен човек и оценявам това, което е направил. Говорих с него, за да обсъдим нкои неща, които може да са полезни за мен.
Пълното изказване на Кике Сетиен прочетете в SportLive.bg.
Новият наставник на Барселона Кике Сетиен може и да не е името, което привържениците на каталунците са се надявали да чуят като заместник на Ернесто Валверде, но той представи своите виждания и идеи, които, ако се осъществят, определено ще накарат феновете да преосмислят позицията си относно него.
Той определя футболът като неговия живот, а "играта, топката и тревата" - като неговата страст. Споделя, че това е факт от дълги години. Доколкото треньорската професия, самият той признава, че играчите невинаги са съгласни и разбират своите треньори, като такъв е бил случаят и с него. По думите му обаче, това се е променило щом е видял как играе Барселона на Кройф - тогава е преосмислил вижданията си и е разбрал как точно стоят нещата.
Още за стила на Сетиен, можете да прочетете в тази статия.

Източник: actualno.com